טיפול ביולוגי, נטילת פרדניזון והקפאת ביציות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפול ביולוגי, נטילת פרדניזון והקפאת ביציות
    אורטל
    31/05/2023

היי, אני ממש אשמח לעזרה..
    בת 35, רוצה להתחיל הקפאת ביציות. עשיתי בדיקות דם כלליות של פרופיל הורמונלי שיצאו תקינות לפי מה שאמרה הרופאת נשים.
    Fsh - 6.5.
    אני סובלת ממחלה אוטואימוניות שהייתה שנה ברמיסיה ועכשיו שוב מתפרצת. בשל ההתפרצות אצטרך לקחת סטרואידים מסוג פרדניזון ולעבור טיפול ביולוגי בשם מבטרה.
    הייתי היום בהדסה עין כרם בשל התפרצות המחלה, הרופאה ניסתה להשיג רופא פריון לגבי השאלות הללו והוא לא ענה לה.
    בנוסף, עשיתי היום בדיקת amh, מאחר ולא ידעתי אם נטילת סטרואידים תשפיע על אמינות הבדיקה ותוצאותיה (כאמור אמורה לקחת את הסטרואידים כבר היום).

האם הטיפול הביולוגי ונטילת הסטרואידים פוגעים בתהליך שימור הפוריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול

פרופ` דוד בידר
    31/05/2023

טיפול ב פרדניזון לא מהווה בעיה אך מבטרה מהווה בעיה בטיפולי פריון ומומלץ לא לטפל
    עד 12 חודש מגמר לקיחת התרופה. נשים שמטופלות בתרופה הביולוגית חשופות לזיהומים
    ולכן שאיבת ביציות היא בעייתית. אם אפשר להשתמש רק בסטרואידים ולהתחיל מבטרה אחרי שאיבה אז כן.
    ממה שאני מבין עדיף לטפל במצבך עכשיו ולחזור לטיפול שנה אחרי גמר הטיפול במבטרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך...

אורטל
    01/06/2023

שלום פרופ,
    לא ממש מובן לי למה אי אפשר לאחר מבטרה... כתבת שהמטופלות חשופות לזיהומים ולכן השאיבה בעייתית. איך דיכוי מערכת חיסונית קשור לשאיבה?
    בפעם קודמת שלקחתי פרדניזון לא קיבלתי מחזור כמה חודשים, אז אני מפחדת שזה גם יפגע בתהליך ואצטרך להמתין למחזור הרבה זמן (ייתכן כי לא קיבלתי מחזור מאחר וירדתי 17 קילו במכה בגלל המחלה).
    היום גם קיבלתי את תוצאות בדיקת amh ואני מאוד עצובה.
    Amh - 0.84
    Fsh - 6.4
    Lh - 3.4
    E2 - 159
    הבדיקות (חוץ מ- amh) בוצעו ביום השלישי למחזור. המחזור התקצר לי ל- 3 ימים (במקום 4) בחודשים האחרונים.
    אעשה שוב את הבדיקות בוסת הבאה ביום השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו