החלטה נכונה של החזרה והקפאה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החלטה נכונה של החזרה והקפאה
    דפנה
    06/06/2023

שלום ד"ר,
    שלשום בוצעה שאיבה ממנה יש 6 הפריות.
    ביום תיזמון הביוץ הפרוגסטרון שלי היה 5, שלהבנתי פחות מומלץ לבצע החזרה טריה במקרה כזה, בגלל סיכוי השתרשות נמוך יותר.
    אבל מצד שני אני בת 43.3 ובשלוש השאיבות שעשיתי לא הגעתי לבלסטוציסטים ראויים להקפאה ולא נקלטו שני העוברים יום 3 הטריים שהוחזרו בכל פעם (ותמיד הוחזר אחד בדירוג 8a).
    נקראתי להחזרה ביום רביעי (יום 3), והשאלה שלי אם לא כדאי להחזיר דוקא נגיד עובר אחד בדירוג נמוך יותר, ולחלק את הנותרים להקפאה בין יום 3 ל5. ואם כן באיזה אופן כדאי לחלק?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלטה.

פרופ` דוד בידר
    06/06/2023

לא כדאי.
    להחזיר עובר פחות טוב בגלל פרוגסטרון … אז או שלא מחזירים כלום או שמחזירים עובר ראוי להחזרה.
    לא כתבת אם יש לך ילדים או לא כי אם לא ילדת בעבר הסיכויים בכל צורה של החזרה הם נמוכים ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת הבהרה בעקבות התשובה

דנה
    06/06/2023

תודה על התשובה. לא ילדתי בעבר.
    כלומר, באופן כללי הסיכויים נמוכים ביותר ואין טעם לטיפולים, או לסבב זה? נאמר לי עד כה בין חמישה לעשרה אחוז לסבב.
    מוסיפה כי גם יש לי כאבים חזקים יומיים אחר השאיבה, שמגיעים לצלעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    06/06/2023

האחוזים בנמוכים בכלל ולא רק לסבב הזה.
    לסבב הזה יש מספר בעיות ולכן הייתי מקפיא מה שטוב ומחזיר על מחזור תחליפי אך יתכן והרופא שלך חושב אחרת ולכן את צריכה לעשות מה ה שהרופא אותו בחרת ממליץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו