מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפלה בשבוע 21 - מחיצה ברחםדנה שמואל09/06/2023
שלום,
בשנת 2020 אחרי בירור הפלות נאמר לי שיש לי מחיצה, הורדתי את המחיצה בשתי פעולות של היסטרו ניתוחית וכעבור כשנה נכנסתי להריון תקין וילדתי בניתוח קיסרי עכב מצב עכוז.
לפני כחודשיים הפלה בשבוע 21 ואחרי בירור נאמר לי שיש לי מחיצה עבה מאזור הפונדוס לאורך 2/3 מהרחם שמחלקת את הרחם לשניים הורדתי אותה לפני מספר ימים בהיסטרו ניתוחית. חשוב לי לציין שבסקירה השניה שעשיתי בהריון נאמר לי שהוא רואה מחיצה אך לא צריך להתייחס אליה.
האם לדעתך כן היה צריך להתייחס בכל זאת למחיצה שהופיע בסקירה? האם בכלל בהריון ניתן לתת טיפול למחיצה כאשר מתגלה.
האם מחיצה ברחם יכולה לחזר כתוצאה מניתוח קיסרי? האם ההפלה יכולה להיות קשורה למחיצה? איך בכלל חוזרת לגדול שוב מחיצה אחרי שהורידו אותה? כל שאר הבירור שעשיתי יצא תקין למעט המחיצה שהתגלתה. צריכה לחזור בעוד כחודש לביקורת היסטרו אבחנתי אחרי הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` דוד בידר09/06/2023בלידה ,בניתוח הקיסרי ,הרגישו בודאות את חלל הרחם.
ההפלה בשבוע 21 יכולה להיות לא קשורה למחיצה.
, ואם לא ציינו שיש בעיה אז לא הייתה מחיצה בעייתית. לא ברור לי מי עשה אבחנה של המחיצה לאחר ההפלה והאם צילם את האבחנה והאם צילם את הניתוח כדי לאמת מה שהוא אומר.
מחיצה לא גדלה למימדים כאילו ככה שקשה להגיד לך מה בדיוק ראה ועשה המנתח האחרון בהיסטרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחיצה ברחם - המשך לתגובה
דנה10/06/2023כמעט בכל מקום שיצא לי לקרוא היה כתוב שמחיצה ברחם חד משמעית יכולה לגרום להפלות בשליש הראשון והשני.
כחלק מהבירור להפלה עשיתי היסטרו אבחנתי וכבר שם ראה שקיימת מחיצה אך אמר לי שכדאי שאעשה תלת מימד שם באמת לא ראה שום מחיצה ואמר שאולי מדובר בהדבקות . אחרי התלת מימד עשיתי היסטרו ניתוחי וכך היה כתוב לי בסיכום ניתוח - מחיצה עבה מאזור הפונדוס לאורך 2/3 מהרחם שמחלקת את הרחם לשניים. אם ציין כך בסיכום ניתוח מניחה שכך היה. לפחות מקווה. לדעתך כדאי בכל זאת לברר מה היה הממצאים אף על פי מה שצויין בסיכום? אני אמורה לחזור לטיפולי ivf לשאיבה , כמה זמן אני אמורה לחכות עד החזרה לטיפולים? אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחיצה
פרופ` דוד בידר11/06/2023מה שנעשה כבר נעשה. תחזרי לטיפולי הפריה ושם אפשר יהיה לך לבדוק איך מתנהגת רירית הרחם.
לדעתי אפשר לחזור לטיפולים בוסת הקרובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)