שאלה בנוגע לרחם קטן

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לרחם קטן
    מאיה
    12/06/2023

שלום, לקראת נסויונת להיכנס להריון הלכתי לבדיקת אולטרסאונד, ושם נמצא רחם שלפי ההבנה שלי הוא קטן- אורך 3.5 סמ, עובי 3 סמ, ורוחב 3.3.
    אשמח להבין האם הגודל שלו בעייתי ועלול לרמז על סיבוכי הריון צפויים.... או שזה תקין והוא יתרחב מספיק בהריון?
    קראתי על סיכון להפלות או מומים בעובר ואני קצת לחוצה, אשמח לחוות דעת והאם כדאי לפנות לגניקולוג לפני הניסיונות להרות.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לרחם קטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך להודעה הקודמת-

מאיה
    12/06/2023

חשוב לי לציין שהבדיקה נעשתה יום לאחר ביוץ, כאשר נצפה גופיף צהוב בגודל 15.5 מ״מ, ועובי רירית הרחם 6.5 מ״מ.
    המחזור שלי סדיר ותקין, עם דימום שנמשך כשלושה ימים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

פרופ` דוד בידר
    13/06/2023

קשה לדעת למה מתכוון רחם קטן. מראש אי אפשר לדעת את פוטנציאל הרחם.
    תנסי להרות ואז נדע מה קורה מסתדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המידות שלו כן נחשבות תקינות?

מאיה
    13/06/2023

תודה פרופ׳, אני מנסה להבין מה הכוונה בכך שלא ניתן לדעת מראש מה הפוטנציאל שלו...
    האם הגודל שציינתי כן נחשב תקין? פוטנציאל הרחם לא תלוי בגודל שלו לפני ההריון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדעדה

פרופ` דוד בידר
    13/06/2023

לפי המדידה הרחם קטן באופן כללי אך דרגת ההתפשטות דלו לא ברורה עד שלא מנסים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו