מעי רגיז בהריון מה הפתרון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מעי רגיז בהריון מה הפתרון
    נועה
    18/06/2023

שלום פרופ׳
    לפני 22 שנה אובחנתי עם תסמונת המעי הרגיז. למעשה הוא מתפרץ לי בתקופות לחוצות והתסמינים שלו זה ללכת המון פעמים לשירותים, לא לעכל טוב מזונות פלוס כאבי בטן. לא מזמן גיליתי על הריון ראשון (גיל 40) ואני כרגע בשבוע 6. מאז הגילוי רצה המון לשירותים ובסטרס מתמיד. קראתי שבשנת 2012 נעשה מחקר על נשים שסובלות ממעי רגיז אצלן היו שכיחות גבוהה יותר להפלות (30 אחוז יותר) ובעיות עם ההריון לאורך כל שלביו. רציתי לברר עד כמה המחקר הזה אמין? כאמור אין לי שליטה על זה ואני חוששת עכשיו יותר לאור ממצאי המחקר. מדובר על הריון ראשון והלחץ כפליים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעי רגיז בהריון מה הפתרון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעי רגיז בהיריון

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
    18/06/2023

למרות שתסמונת המעי הרגיז (IBS) יכולה לגרום לך להרגיש אי נוחות, לא סביר שהיא תשפיע על ההריון שלך או תגרום לבעיות כלשהן עבור התינוק שלך.
    למרבה הצער אין הרבה מידע מחקרי על ההשפעות של מעי רגעז על הריון. מחקר בריטי מצא שיתכן שקיומו של מעי רגז בהיריון עלול להיות קשור לסיכון מוגבר מעט להפלה או הריון חוץ רחמי . עם זאת נדרשים למחקרים נוספים כדי להיות בטוחים בקשר הזה.
    חלק מהנשים מגלות שההריון משפר את תסמיני המחלה שלהן. זה אולי בגלל ההשפעה המגנה של רמות הורמונים גבוהות..
    עם זאת, יש נשים שאצלהן שתסמיני המעי הרגיז מחמירים במהלך ההריון. אין דרך בטוחה לנבא לגבי המקרה שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו