אספירין בהריון ראשון בגיל מבוגר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אספירין בהריון ראשון בגיל מבוגר
    ליבי
    14/07/2023

שלום פרופ׳
    אני בת 39 הריון ראשון טבעי לאחרי טיפולים כושלים. שבוע 10 פלוס שרירן. הפנו אותי להריון בסיכון בגלל השרירן והוא המליץ לי החל משבוע 12 לקחת אספירין במינון 150 מג עד שבוע 28. רציתי לברר האם נהוג לתת אספירין על מנת למנוע רעלת הריון בהנחה ואין גורמי סיכון כגון סוכרת ולחץ דם. בנוסף ההריון הוא ספונטני ולא מטיפולים. הבנתי ממנו שמומלץ לי לקחת בעיקר בגלל הגיל. אשמח לדעת האם זה נהוג
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אספירין

פרופ` דוד בידר
    14/07/2023

הריון הפריה והריון ספונטני אין הבדל בינהם.
    לחץ דם וסוכרת מופיעים, בעיקר, בהריון ראשון גם אם אין משהוא ברקע.
    אספירין במינון 100 מ״ג, יתכן ועוזר למנוע רעלת הריון שמופיעה בהריון ראשון .
    צריכה לנהוג לפי המלצות רופא המטפל אחרי שהסביר לך את הפלוסים והמינוסים של לקיחת אספירין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי הסבר לגבי אספירין

ליבי
    14/07/2023

למעט זה שעלול לפגוע בקיבה האם יש עוד מינוסים לנטילתו? האם יש סיכון בנטילה לעובר? אספירין שייך לאותה משפחה של אדוויל ונורופן שאותם אסור לקחת. אשמח לתובנות והאם מהניסיון שלך אתה ממליץ על אספירין לנשים בהריון בגיל מבוגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין

פרופ` דוד בידר
    14/07/2023

יש דווחים לגבי אספירין ותופעות עובריות אך זה לא מובהק . היות ומתן אספירין מומלץ בגילך הייתי נותן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילו תופעות עובריות נצפו?

ליבי
    14/07/2023

קראתי על היפרדות שליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו