החזרת מוקפאים על בסיס אנדומטרין

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החזרת מוקפאים על בסיס אנדומטרין
    דני
    18/07/2023

שלום פרופסור,
    כל חודש יש לי וסת כמו שעון, ביוץ תקין ורירית עבה.
    בחודש הקודם נשאבו לי 33 ביציות והיה לי גירוי כך שהוחלט להקפיא את העוברים ביום חמש. קיבלתי וסת לאחר 5 ימים ואז חיכיתי לביוץ...

עשיתי סונר ודם מספר פעמים והזקיקים גדלו ונעלמו, הרירית הייתה דקה, התעבתה טיפה ושוב נהייתה דקה.
    בתאריך 5 ליולי, יום 15 למחזור- לא היו זקיקים, רירית הייתה 7.2, פרוגסטרון 2.9, אסטרוגן 440 וlh 7

עשיתי הפסקה בבדיקות ואתמול בדקתי שוב והממצאים-
    17 ליולי, יום 28 למחזור, זקיק 15, רירית 10.2, פרוגסטרון 2.8, אסטרוגן 500 וlh 11.3

שאלותיי הן-
    1. האם הערכים של ה17 ביולי מעידים שאני קרובה לביוץ?
    2. הרופאה אמרה לי ממחר להתחיל לקחת אנדומטרין ללא קשר לתזמון ביוץ ובעוד חמישה ימים לעשות החזרה בלי בדיקות דם וסונר נוספות (כי הרירית מספיק עבה). האם נכון לפעול כך?
    3. האם אי אפשר להסתמך על הרירית הטבעית שלי היות והיא יפה ותלת שכבתית ללא שימוש באנדומטרין או שזה באמת הכרחי ומשמעותי להחזרה?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החזרת

פרופ` דוד בידר
    18/07/2023

1.מעידים על מהלך לקראת ביוץ.
    2. זה לא דבר מקובל אך באופן הגיוני זה אפשרי.
    3.את העובר צריך להחזיר לפי תוצאות המחזור הטבעי ולא לפי מתן האנדומטרין שבאופן הגיוני לא צריך תמיכה במחזורים טבעיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרת מוקפאים המשך

דני
    18/07/2023

תודה על המענה.
    לדעתך, האם כדאי שאתעקש להמשיך לבדוק עד לביוץ ולפעול לפי מה שמקובל?

האם לדעתך יש פחות סיכוי השתרשות אם לא מחכים ליום הביוץ עצמו + 5 ימים להחזרת מוקפא בלוציטיס?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו