מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עיתוי החזרת עובר קפואאנונימית31/07/2023
היי,
אני בת 32 יש לי עובר קפוא אחרון שמדורג 4AA. קיבלתי וסת ב15.7 וב17.7 התחלתי טיפול עם אסטרופם 8 מג ביום. נבדקתי ב28.7 הרירית הייתה 7.6. הייתי אמורה מחר (1.8) להוסיף גם דופסטון ואולטרוגסטן ולבצע החזרה ביום ראשון 6.8. בגלל פגרה ועוצר טיפולים במרכז הרפואי בו אני מטופלת ההחזרה נדחתה ל8.8 (ובהתאם אמרו לי להתחיל ב3.8 את הדופסטון והאולטרוגסטן). ה8.8 יהיה יום 25 למחזור, האם זה לא מאוחר מידי? האם אני לא לוקחת סיכון מיותר בהתחשב בזה שנשאר לי רק עובר אחד?
אשמח למענה בהקדם, תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם בדיקת הדם לפרוגסטרון שבצעת במוד תחילת התמיכה הנוספת תקין ולא מעיד על ביוץ-הכול בסדר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיתוי החזרת עובר קפוא יום 5 המשך
אנונימית02/08/2023תודה רבה פרופסור על המענה.
היום יום 16 מאז שהתחלתי אסטרופם, עשיתי היום בדיקות לפני שאני מתחילה (מחר) את התמיכה הנוספת.
Lh - 22
Estradiol -1016
Progesterone - 0.9
מה דעתך? אז זה בסדר לבצע את החזרה ב- 8.8? (מזכירה שוב שיום ההחזרה יהיה יום 25 מאז קבלת הוסת)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיני התנאים בשלו לתכנן החזרה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - החזרת מוקפא
אנונימית09/08/2023היי,
עברתי אתמול החזרה של בלסטו 4aa. עשיתי אתמול גם בדיקות דם:
Estradiol - 1371
Progesterone - 16.8
בעקבות הבדיקות הרופא הוסיף לי זריקות פרוגסטרון פעם ביומיים ומיקרופרין.
אני בת 32, הריון ספונטני תקין, הריון ivf של עוברי טרי(בגלל חסימה בחצוצרה) שהסתיים בהפסקה עקב מום. האם לאור הנתונים הסיכויי הצלחה גבוהים לדעתך? אף פעם לא הוחזר לי עובר קפוא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיכויים סבירים למדי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה הריון כימי?
אנונימית18/08/2023היי,
עברתי החזרה של עובר קפוא ב8.8 ולא קיבלתי אוביטרל. במשך 3 ימים בדיקות ביתיות חיוביות פס חלש אבל ברור. לכן היום (18.8) עשיתי בטא שיצאה 8.1 . תמיכה של אסטרופם, דופסטון, אוטרוגסטן, זריקת פרוגסטרון פעם ביומיים ומיקרופרין.
הרופא אמר לי להמשיך את התמיכה וכשבדקתי מוקדם מידי ולעשות עוד יומיים שוב. ובכל זאת, מה הסיכוי שזה לא הריון כימי?
עברתי לפני שנה טיפול ivf אחד שממנו נכנסתי להריון והפסקתי בגלל מום כמעט אחרי חצי הריון. מאז ההפסקה עברתי שתי החזרות של עוברים טריים בשניהם במשך כמה ימים בדיקות ביתיות חיוביות ואז בטא שלילית.
אני מיואשת ולא מבינה מדוע זה קורה. אחרי ההפלה עברתי היסטרוסקופיה שהייתה תקינה. אשמח לשמוע מה דעתך. תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר18/08/2023לא עודים מעקב בעזרת ערכה ביתית אלא מעקב בדיקות דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הריון כימי המשך
אנונימית18/08/2023אני מעריכה מאוד מאוד את מה שאתם עושים, זו עבודת קודש בעיניי. יחד עם זאת, בתור מטופלת ivf לא פעם ולא פעמיים אני יודעת מה ההתנהלות ושמירה מתבצע באמצעות בדיקות דם ולא ערכה ביתית ואני מרגישה קצת עוקצנות בתגובתך והתעלמות ממה שרשמתי. אשמח אם תוכל להגיב לי בצורה עניינית על מה שכתבתי. הציפייה בכל טיפול כל כך גדולה והאכזבה עוד יותר גדולה למראה ערך כזה נמוך ולכן אני שואלת. זה שאני צריכה לעשות בדיקה נוספת אני יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם
פרופ` דוד בידר19/08/2023אין פה שום עוקצנות.בלי בטא חוזר לא נוכל לומר מה קורה.
הבדיקה הראשונית היא מאוד נמוכה אך יתכן שיתפתח הריון לא כימי ויתכן הריון כימי.
לכן הרופא שלך אמר לך להמשיך כדי לראות מה קורה.
אם אני צריך לנחש אז רוב הסיכויים שהערך הנמוך לא מראה על התפתחות תקינה של הריון.
שוב ,רק הבדיקה החוזרת תראה מה קורה.
לגבי עניין ההפלות וההריון שהופסק, יתכן שזה דורש ברור, כגון:
קרישיות יתר, בדיקת קריוטיפ ולנסות להגיע לאבחנה למה זה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה ושאלה נוספת ואחרונה
אנונימית19/08/2023קודם כל תודה רבה על המענה. לגבי מה שכתבת - אני בת 32, היה לי בעברי הריון שתיכננתי ומיד ניקלטתי, הריון קליל ולידה מאוד קשה עם שארית שליה. כנראה בעקבות העניין עם השלייה יש לי חסימה באחת החצוצרות מה שהוביל אותי לivf. לפני כן אני ובעלי עשינו בדיקת זרע, פרופיל הורמונלי, פאפ, היסטרוסקופיה סקר גנטי מורחב והכל היה תקין. לעניין הפסקת ההריון, עשינו אקסום שיצא תקין ומראש עוד לפני נאמר לי מהרופא שלי שהמום זה לא משהו גנטי תורשתי אלא עניין גנטי שקרה כבר בשלבים הראשונים של ההפריה. ודבר אחרון, לגבי הקרישיות- אין לי בעיות קרישה מלבד חוסר מאוד גבולי בפקטור 11 (47 יחידות), מה שלא דורש ממני טיפול מיוחד למעט הקסקפרון לפני פרוצדורה כמו ניתוח או לידה. לכן, על פניו לא ברור לי ממה נגרמת שרשרת הכשולונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)