סיכוי גבוה לתסמונת דאון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• סיכוי גבוה לתסמונת דאון
    מישהי
    10/08/2023

היי פרופ׳
    באופן הזוי ותמוה למרות שהבדיקה של השקיפות העורפית פלוס הסקירה יצאו תקינים. וגם הערכים בבדיקות דם papp a 0.44 ו hcgb 1.44 הסיכוי שלי לתסמונת דאון הוא 1:70!! בניגוד לטריזומיה 18 שהוא 1:9000!! המומה מהתוצאות ועצובה. מבינה שאין מנוס מלעשות מי שפיר (אני בת 39). אבל העניין הוא כזה. סובלת מכאבים חזקים והתכווצויות (לפני שבוע היה דימום וחשד להפלה מאיימת) ויש לי גם שליית פתח אחורית. אני ממש בחרדות שדיקור מי השפיר חלילה יזיק לעובר. במצבים כאלה אני רוצה לדעת האם יש סיכוי גבוה יותר להפלה בגלל מצבי? (הריון יקר מאוד ובסיכון גבוה!) ואם בדיקת הדם nipt היא אופציה ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיכוי גבוה לתסמונת דאון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיכויי

פרופ` דוד בידר
    11/08/2023

Nipt הוא אופציה לגילוי תסמונת דאון אך במי שפיר ניתן לבדוק עוד בעיות גנטיות , ולכן ממליץ לך על יעוץ גנטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשאלה נוספת…

מישהי
    11/08/2023

תודה רבה ורציתי לשאול האם לאור מצב כן קיים הסיכוי להפלה בעקבות הדיקור? גם אם לא בסיכוי גבוה אבל האם הסיכוי גדל בהפלה למי שנמצאת תחת קטגוריה של הפלה מאיימת ובנוסף יש כאבים בבטן מסוגים שונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהיא

פרופ` דוד בידר
    11/08/2023

בידיים טובות הסיבוכים של מי השפיר נמוכים ביותר, גם אם יש לך כל מיני תופעות כפי שאת כותבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו