הפריית חוץ גופית בשיטת IVM

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפריית חוץ גופית בשיטת IVM
    מיכל
    15/08/2023

שלום
    בת 39.11
    בגלל מחלות רקע יש לי בעייה לטפל בי בפרוטוקולים רגילים.
    במחזור טבעי פספסנו ביוץ ב4-5 מתוך 6 סבבים (הדקפפטיל לא עובד טוב כנראה. ואסור לי אוביטרל)
    הלכתי אתמול לרופא חדש שהציע IVM.
    לפני שנה הייתי אצל 3 מומחים ושאלתי על השיטה הזאת. שלושתם סירבו לטפל בי בשיטה הזאת כי לטענתם היא מתאימה לפוליציסטיות (ואני ממש לא פוליציסטית אלא בת 39 עם רזרבה גבולית או נמוכה) ושהעוברים משיטה זו גם ככה חלשים ולא שורדים.
    לעומת זאת, הרופא אתמול טען שהוא עושה תאומים בשיטה הזאת. אני מאמינה לו שזה נכון, אבל לא בטוחה אם נכון למישהי כמוני שהיא לא פוליציסטית ומבוגרת.
    חשוב לי שתכתבו את דעתכם לגבי סיכויי ההצלחה של השיטה הזאת בגילי ובמצבי כי מדובר בתהליך לא פשוט עבורי. יש המלצת קרדיולוג למניעה מהרדמה לכן הרופא אתמול הציע לעשות ivm עם הרדמה מקומית (עזרקאין בנרתיק בלבד) ואני חוששת מהאכב (לא רק בנרתיק אךא מהדיקור בשחלות).
    יש לציין שאת הסבבים הטבעיים עשיתי תמיד ללא הרדמה אבל שם זאת רק דקירה אחת אז זה לא נורא.

מה דעתכם? מה הסיכוי שייצאו מivm בגילי עוברים טובים לפונדקאות?
    (מדובר על 7 זקיקים בחודש ממש טוב ובחודש שעבר היו 4 או 5)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפריית חוץ גופית בשיטת IVM

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפריה

פרופ` דוד בידר
    15/08/2023

בגילך לא מתאים לעשות Ivm.
    אם יש לך מחלות רגע האם מוצר לך להיות בהריון?
    למה לא יכולה לקבל יום אחד צטרוטיד וגונל פ ואחר כך לביוץ, דקפפטיל,?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיכל
    15/08/2023

פרופ' בידר שלום
    אכן בגלל מחלות הרקע ההנחייה היא לא להיכנס להריון אלא להקפיא עוברים לפונדקאות.
    בין מחלןת הרקע יש לי בעיות סוכר ותריס ולב לכן הומלץ לא ליטול הורמונים.
    עם הדקפפטיל התמודדתי בסדר עד עכשיו. כלומר יש תחושות רעות מאוד אבל הן חולפות אחרי שבוע שבוע וחצי בדרך כלל...להןסיף לזה עוד זריקות עלול להוציא את האיזון משליטה. הלוואי וזה לא היה המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו