מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צטרוטייד והריוןקרן18/08/2023
האם מותר להזריק צטרוטייד אם יש חשש להריון?
למשל עוד לא הגיע מועד בדיקת בטא אחרי טיפול, אך התחיל הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטרוטיד
פרופ` דוד בידר18/08/2023למה להזריק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתחיל את הסבב הבא, צטרוטייד בימים ראשונים שהזקיקים יגדלו אחיד.
קרן18/08/2023אבל אם יש חשש להריון מסבב הקודם אז שצטרוטייד לא יהרוס את ההריון. האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצטרוטיד
פרופ` דוד בידר19/08/2023אני לא מבין את הפרוטוקול שקיבלת.
בכל אופן אם הצטרוטיד ניתן בימים הראשונים של ההריון הוא יכול להוות בעיה בהתפתחות האיון.
תלוי בתזמון שמתחילים את הזריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרוטוקול :צטרוטייד + פרגובריס
קרן19/08/2023הפרוטוקול הוא ביומיים הראשונים של הוסת זריקות של צטרוטייד. ביום השלישי פרגובריס 225, מספר ימים. לאחר מכן 275 פרגובריס שוב עם צטרוטייד.
כך שמתחילים עם צטרוטייד.
קיבלתי וסת היום, אך עוד לא הגיע מועד של הבטא.
השאלה אם מותר להזריק היום כבר צטרוטייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרוטוקול
פרופ` דוד בידר19/08/2023אני לא מכיר את הפרוטוקול של התחלה בשתי זריקות של צטרוטיד.
אבל אם את בוסת אז איך יכול הריון להיות קשור לזה? מה הכוונה לא הגיע עוד בטא?
את הבטא עושים כ 12-14 יום לאחר מתן אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרוטוקול
קרן19/08/2023אוביטרייל ניתן ב4.8
שאיבה 6.8
החזרה עובר יום 3 - 9.8
אמרו לעשות בטא ב21.8.
עשיתי ב17.8 לפני המועד שנאמר לי- יצא שלילי.
האם אתה אומר שבטא ב21.8 זה מועד לא נכון לבטא?
נאמר לי שצטרוטייד בתחילת הוסת זה למנוע ביוץ מוקדם ובשביל שזקיקים יגדלו אחיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטורול
פרופ` דוד בידר19/08/2023הבנתי.
לעשות בדיקת דם מתי שאמרו.
במצב כזה אין צטרוטיד כשאת בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול
קרן19/08/2023אוקי , תודה
במידה ואני לא בהריון, אך אסור לקחת צטרוטייד בגלל החשד להריון - מה האלטרנטיבה למניעת ביוץ מוקדם?
האם תוך יומיים עד יום שני - יכול להווצר זקיק מוביל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר19/08/2023שוב אני לא מבין.
צטרוטיד ניתן עד לאוביטרל.
איך יכול אצלך להיווצר מצב שאת לוקחת בהריון?.
לא הבנתי את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אסביר..
קרן19/08/2023עוד לא עשיתי בטא , אך קיבלתי דימום יומיים לפני הבטא. לא יודעת מה פשר הדימום, אם וסת או השתרשרשות.
מתחילה סבב נוסף במיידית, בסבב צריכה להתחיל עם צטרוטייד ביומיים ראושנים למניעת ביוץ מוקדם.
לכן, אם זה דימום השתרשות - אולי זה הריון.
אם זה דימום וסת - אז אין הריון
אני לא יודעת עדיין כי לא עשיתי בטא.
אבל במידה וזה לא הריון, רוצה להתחיל סבב הבא מיד וזה אומר לקחת צטרוטייד ביום הראשון של הוסת...
הפרוטוקול הוא לקחת כמה ימים צטרוטייד ואז פברוגבריס ואז עוד פעם צטרוטייד + פרגובריס על לאוביטרל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום
פרופ` דוד בידר19/08/2023דימום זה וסת
יכול, כדי להיות בטוחה לפני זריקות, לעשות בדיקה ביתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי, תודה. האם יש עוד משהו חוץ מצטרוטייד שמונע ביוץ מוקדם?
קרן19/08/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)