גירוי יתר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גירוי יתר
    חסוי
    04/07/2008

אמורה להתחיל שימוש בגונאל אפ (150 ליום). במעקב זקיקים-יש לי הרבה זקיקים קטנים (בטרם תחילת שימוש). אני קוראת פה בפורום שיש אפשרות לגירוי יתר ומבינה שהכוונה לריבוי זקיקים. א. האם המינון הנ"ל סביר בהתחשב בכך שיש לי הרבה זקיקים מלכתחילה? ב. מה התופעות של גירוי יתר? אני מתכוונת לתופעות הפיזיולוגיות שזה יכול להביא ולא לכך שזה יכול להוביל לריבוי עוברים, כלומר מה מסוכן בזה? למה זה יכול לגרום? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירוי יתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    04/07/2008

יתכן שהמינון גבוה. ביחוד אם מדובר במחזור טיפול ראשון ובמיוחד אצל אישה עם שחלות פוליציסטיות ( שחלות גדולות עם הרבה זקיקים קטנים, מחזור מאד לא סדיר ובעיות הורמונליות ) .
    גרוי יתר גורם לאי נוחות רבה בגלל השחלות הגדולות, הצטברות של נוזל בחלל הבטן עם תפיחות של הבטן, הצטברות של נוזל בחלל הריאה , עליה בצמיגות הדם ועוד. כמובן שאם נוצר הריון במצב הזה יש סיכוי גבוה להריון מרובה עוברים. אבל הגרוע מזה הוא שההריון מחמיר את גרוי היתר. לכן אם יש לך שחלות פוליציסטיות ידועות, הסבי את תשומת ליבו של הרופא לכך כדי שישקול הורדת המינון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מינון?

חסוי
    04/07/2008

ראשית תודה על תגובתך. איזה מינון נמוך יותר יכול לבוא בחשבון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    05/07/2008

75

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו