האם לעבור לפרוטוקול ארוך? והאם אפשר לשער למה לא הצלחנו?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם לעבור לפרוטוקול ארוך? והאם אפשר לשער למה לא הצלחנו?
    נעמה
    06/09/2023

שלום, בת 36 בניסיון להרות בהורות משותפת (לא בן זוג, לכן לא היה מעולם ניסיון להריון טבעי).
    FSH 7
    פרופיל הורמונלי תקין
    AFC תקין (12 זקיקים צד אחד, 19 זקיקים צד שני).
    מחזור סדיר.
    תת פעילות בלוטת תריס מגיל 17, מאוזנת ביוטירוקס.
    שלוש הזרעות תוך רחמיות נכשלו (אחת טבעית, שניה עם אוביטרל, שלישית עם לטרוזול ואוביטרל).
    לאחר מכן היסטרוסקופיה להסרת שרירן תת רירי בגודל 1.5 ס"מ שהוסר במלואו.
    לאחר הניתוח היסטרוסקופיה אבחנתית תקינה.
    משם המשכנו אחרי חודשיים להפריה חוץ גופית.
    זרע בטווח התקין (גיל הגבר 51 אם רלוונטי).
    מינון גונאל 300, אורגלוטרן מיום 8 (כשהיה זקיק מוביל 15).
    ובשלב מסוים הוסיפו לי פרגובריס.
    שאיבה כבר ביום 12 למחזור (יום 9 להזרקות).
    לביוץ קיבלתי שני דקפפטיל ואוביטרל אחד.
    נשאבו 20 ביציות, כולן בשלות.
    קיבלתי קבותרים והרגשתי רע מספר ימים.
    בוצע איקסי לכל הביציות, הופרו 14.
    ביום 3 הוחזרו שני עוברים טריים בדירוגים: A8 A10.
    היה עוד עובר אחד בדירוג איי6 והשאר בדירוג בי וסי. את כל העוברים ניסו לגדל ליום 5 ואף אחד מהם לא שרד.
    קיבלתי תמיכה קרינון פעמיים ביום ודופסטון פעמיים ביום.
    אף אחד משני העוברים לא נקלט ומחזור הגיע בדיוק בזמן. הרופא אומר שלא קרה לו שבגילי שני עוברים בדירוג כזה לא נקלטו.
    אמר שזה כנראה חוסר מזל ושלל בעיה בעובי רירית או בעיה אחרת.
    במעקב זקיקים אחרון לפני שאיבה, הרירית היתה 8.5. הזקיק הכי גדול כבר היה 25 יומיים לפני השאיבה.
    הרופא מציע לעבור לפרוטוקול ארוך ולהתחיל סינרל. ביקש לבדוק פרוגסטרון ביום 23 למחזור (יום אחרי יום כיפור). מה דעתכם? האם זו החלטה נכונה? האם יש משהו שלא חשבנו עליו וכדאי לבדוק? האם הפרוטוקול והתוצאות מלמדים משהו על הסיבה שהטיפול נכשל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדוע אין עוברים מוקפאים שאפשר להחזיר

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/09/2023

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כי ניסו לגדל בלסטוציסטים

נעמה
    06/09/2023

ניסו לגדל את כל העוברים ליום 5 ואף אחד לא שרד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם

פרופ` דוד בידר
    06/09/2023

קודם כל עלי לציין שאם לרופא שלך לא קרה מעולם שכשהחזיר עוברים כאילו ואת לא הרית, הרי שבחרת ברופא הכי טוב ביקום, כי אין כמעט רופאים טובים כאילו.
    אני לא חושב שכיום יש מקום לפרוטוקול ארוך.
    הסיבה שלא הרית היא כי רוב הביציות, לפי התוצאות, לא היו טובות, והיות אין את כל המעקב של הטיפול לא אוכל להגיד מה דעתי על המהלך.
    תספרי לי מה תהיה התוצאה הבאה כשהרופא שלך שוב יחזיר לך עוברים טובים כאילו ולא יהיה הריון, מעניין מה יאמר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי במעבדה

נעמה
    06/09/2023

ראשית תודה על המענה. היום הייתי במעבדה בניסיון להבין מה קרה בטיפול.
    הם הסבו את תשומת לבי לכך שריכוז הזרע היה שני מיליון כאשר צריך להיות בערך 20 מיליון. אולי זו היתה הבעיה?

לדברי המעבדה, התמונה הכוללת היא של עוברים לא כל כך איכותיים וכדאי לעשות שינוי בפרוטוקול הטיפול.

אם הבעיה היא איכות הביציות, פרוטוקול ארוך הוא לא מתאים?

אני מאוד מבולבלת ומתוסכלת כי בחרתי בפרופסור די מוכר ואני בטיפול פרטי אצלו, ואם למרות זאת הטיפול לוקה בחסר, אני כבר לא יודעת מה לעשות כדי לקבל טיפול טוב.
    אמנם זו היתה רק שאיבה ראשונה שלי, אבל אני רוצה להצליח בטיפול הבא... אודה על כל עצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי

פרופ` דוד בידר
    07/09/2023

לי יש בעיה אם רופאים שלא קרה להם מעולם מה שקרה לך.
    אי לכך מנסה לתת פרטוקול שונה וכך נוצר רושם שהוא מתכנן משהוא שונה כדי ״להתגבר״ על התקלה הבלתי צפויה של אי ההצלחה.
    ככל שהעוברים יהיו יפים וטובים עניין ההצלחה הוא עניין דל סיכויים והסיכויים לא עולים על 50%.
    כפי שכתבתי, כבר מזמן עזבנו את הפרוטוקולים הארוכים ואני לא יכול להגיד מה לא היה בסדר בטיפול שעשית.
    נקווה שתצליחי יותר בהמשך כי סך הכל את מגיבה טוב לגירוי השחלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות

נעמה
    07/09/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו