דלקת בשתן שבוע 17

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דלקת בשתן שבוע 17
    דנה
    09/09/2023

היי פרופ' חזרתי ממיון עקב כאבים שלא עוברים כבר שבוע. בהתחלה הרופאים אמרו שזה מהשרירן אולם עשיתי בדיקה ביתית לשתן שיצאה חיובית ואז נסעתי למיון שם לקחו לי סטיק שתן וגם תרבית. התרבית צריכה להגיע בעוד 3 ימים ובינתיים הסטיק בשתן הצביע על לויקוציטים וניטריטים בשתן וקצת דם. המתמחה במיון רשם לי מרשם לזינט פעמיים ביום לחמישה ימים ואמר לי לקחת כטיפול אמפירי עד שיגיעו התוצאות של הבדיקת שתן. כן יש לי צריבה בשתן וכאבים בבטן תחתונה כאשר לוחצים וקצת דקירות. תמוה בעיני שיש דלקת כי מעולם לא היו לי דלקות בשתן. מספק שאלות 1. לפני שבוע עברתי במיון בדיקת ספקולום. האם נדבקתי מהבדיקה? 2. האם יש צורך לחכות לתואה של הבדיקת שתן או להתחיל לקחת אנטיביוטיקה? 3. האם זינט מותרת בהריון או שחלילה יכולה לעשות נזק? 4. במידה ואני לא לוקחת אנטיביוטיקה, האם יכול חלילה להיגרם יותר נזק? 5. במידה והתוצאות חוזרות שלילי ואני על אנטיביוטיקה, האם להמשיך לקחת? 6. אם אין לי דלקת ואני על אנטיביוטיקה, האם יכול להיגרם יותר נזק? 7. מה סיבוכי הדלקת בשתן בהריון במידה ולא מטפלים? 8. מה קורה אם זינט לא עוזרת??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשתן שבוע 17

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה נוספת

דנה
    09/09/2023

הם מותר פרוביוטיקה בהריון? קראתי שלא נעשו מספיק מחקרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת

פרופ` דוד בידר
    09/09/2023

הרופא במיון נהג נכון וכל הסבירו נכונים.
    לא נדבקת מהבדיקה והזינאט לא עושה כלום להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז להתחיל לקחת היום ?

דנה
    09/09/2023

לגבי פרופביוטיקה קראתי שלא נעשו מספיק מחקרים בהריון אז פחות מומלץ, יש אמת בדבר?
    רק מוסיפה שלפני מספר שנים חטפתי קלוסטרידיום מאוגמנטין וטופלתי בונקומיצין. האם חלילה יכול לחזור שוב??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה כל הסבירו נכונים??

דנה
    09/09/2023

??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 1.לא בהכרח 2.עדיף להתחיל בטיפול3.מותר 4.קיים בהחלט סיכוי כזה 5.אם התרבית נלקחה לפני מתן האנטיביוטיקה וחזרה שליל הייתי מפסיק 6.לא 7.דלקת כזו עלולה לגרום למכלול סיבוכים העלולים לפגוע בך ובהיריון 8.בדיקת התרבית עשויה להציג גם את הרגישויות לאנטיביוטיקה השונים

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/09/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו