מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרבליפ לאחר החזרת עובריםדנה12/09/2023
פרופסורים שלום,
לאחר 2 הפלות של עובר שלא התפתח, הלכתי לברור הפלות. המומחה המליץ לי לקחת קלקסן 60 (ללא בעיית קרישיות ידועה) ופרבליפ 20 (ללא בעיית כולסטול) מלאחר החזרה ולמשך כל הריון.
1. כבר קבלתי קלקסן 40 מניעתי בעבר כחלק מפרוטוקול לנסיון. המומחה הפלות הסביר לי שלפי משקלי (55) עלי לקחת 60. אמר שלקלקסן יש תכונות כמו אנטי-דלקתי ונמצא שעוזר להשתרשות והריון. נדמה לי שקראתי שזה אולי גם עוזר למניעת רעלת הריון.
קצת חוששת לעלות במינון. האם 60 עדין נחשב מניעתי? האם זו עליה גבוהה במינון מ40 ל60? האם יש בזה סיכון אם לא ידועה בעיית קרישיות לפי בדיקות ומהו סיכון?
2. לא מצאתי מידע כמעט על הקשר בין פרבליפ וטיפולים להריון. המידע היחיד שראיתי באחד מאתרי בתי חולים שיש מחקרים ראשוניים שזה אולי עוזר לרעלת הריון.
המומחה הפלות אמר שזה עוזר בהשתרשות ועוזר במניעת רעלת הריון. אני יודעת שזה סטטינים ולכן חוששת לקחת למרות שנאמר לי ממכון טרטולוגי שאם צריך לקחת סטטינים אז פרבליפ הוא העדיף.
האם ידוע קשר ביפ פרבליפ בהשתרשות? האם זהו טיפול מוכר בivf? לא שמעתי שרופאים נותנים מלבד פרופ' מומחה להפלות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פברליפ
פרופ` דוד בידר12/09/20231. אין צורך ביותר מ 40. למעשה אין התוויה לתת לך קלקסן אך יש רופאים שממליצים.
2. פברליפ לא ידוע כעוזר בהשרשה ואינו מיועד לטיפולי פריון. אפשר לראות את ההתוויות של כל תרופה ואם ההתויה להשרשה לא כתוב אז אין אישור לטיפול בתרופה כלשהיא בניגוד ל התוויות שפורסמו.
אבל כל אחד יכול להמליץ לך משהוא בגלל שהוא״ מומחה להפלות״……* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)