מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימומים מהחניכיים ומהאף מה לעשות?ליאור31/10/2023
היי,
שבוע 25 ורציתי לברר גם לגבי דימומים מריריות האף ובחניכיים. האחות הלחיצה אותי לגבי שיננית כי אמרה שזה מונע לידות מוקדמות. כששאלתי אותה מה הקשר, אמרה לי שיש שיכולים להיגרם זיהומים אם לא מנקים טוב את הפה וזה גורם ללידה מוקדמת
תהיתי לעצמי האם הזנחה של השיניים מגיעה יחד עם תזונה לא נכונה פלוס עישון ואז בעצם מדובר על ערפלן וזה לא נכון באמת שההזנחת חניכיים היא מה שמובילה ללידה מוקדמת. מה דעתך בנושא? האם נעשו מחקרים בנושא?
כרגע כל פעם שאני מצחצחת שיניים, יש לי דימום מהחניכיים אבל יש לציין שיש לי גם קיבועים (עקב יישור שיניים) אז אולי זה מחמיר את הדימום. בנוסף, יש לי דימום קבוע מריריות האף ולעתים מחמיר בשינה, ואז מתועוררת עם דם בפה.
מנסה לקבוע תור לאא"ג אבל התורין מאוד רחוקים, כנ"ל לגבי שיננית. רוצה להבין מה עןשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקות חניכיים לידה מוקדמת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/11/2023מחקרים מצביעים כי קיים קשר סטטיסטי בין מחלת חניכיים בנשים בהריון וסיבוכי הריון. השפעת מחלת חניכיים על הריון יכלה להתקיים בשני נתיבים:
נתיב ישיר: חיידקים מחלל הפה מגיעים לעובר.
נתיב עקיף: תוצרי הדלקת של מחלת החניכיים משפיעים על העובר.
בשנת 1996 פורסם לראשונה מחקר מאוניברסיטת צפון קרוליינה המצביע על קשר בין מחלות חניכיים לסיכון מוגבר ללידות מוקדמות וילודים במשקל נמוך. אולם נוכחות גורמים נוספים המשפיעים הן על שכיחות לידות מוקדמות והן על בריאות חניכיים ירודה (זיהומים שונים, מצב סוציו-אקונומי ירוד, עישון וכד'), הקשו על הוכחת קשר ברור של מחלת החניכיים ללידות מוקדמות.השנה, בנייר עמדה של הפדרציה האירופאית לפריודונטיה והאיגוד האמריקאי לפריודונטיה, נכתב שמחלת חניכיים קשורה לסיכון ללידה מוקדמת, ילודים במשקל נמוך יותר ורעלת הריון.
טיפול במחלת חניכיים אמנם לא הוריד משמעותית את מס' הילודים במשקל נמוך יותר ולידות מוקדמות יותר אולם בהחלט משפיע על קבוצה מסיימת של נשים בהריון בעיקר אלה עם לידה מוקדמת בעבר והיסטוריה של מחלת חניכיים. ולכן בהחלט יש חשיבות לטפל במחלת החניכיים בנשים בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)