שאלה לפרופ' בידר שבוע 30

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר שבוע 30
    אני
    09/12/2023

היי פרופ׳ אני בשבוע 30 ובלחץ כי בשינה גם אם מנסה להירדם על צד שמאל, אני מתהפכת ומתעוררת על הגב. בנוסף, יש לי כאבים חזקים בגב אש נוח לי יותר לשכב על הגב גם במהלך היום כי אני בשמירת הריון ובקושי יוצאת מהבית אז לרוב שוכבת או יושבת על הספה . איך מתנהלים ככה?? המחקרים שיצאו מטרידים ומדובר על הריון ראשון יקר. מה עושים??
    בנוסף, האם ישיבה על ספה או כיסא זה כמו לשכב על הגב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' בידר שבוע 30

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה

פרופ` דוד בידר
    09/12/2023

זה לא יעזור לך שאת נשכבת על גב שמאל כי בשינה מתהפכים כל הזמן.
    כמו כן בשבוע 30 אין חשיבות לצד שמאל או ימין היות ורק לקראת סוף ההריון הרחם לוחץ על כלי הדם מימין.
    שכיבה זה לא כמו ישיבה.
    ובכלל אין לך מה לדאוג איך את יושבת , איך את שוכבת ואיך את נרדמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    09/12/2023

תודה רבה
    רציתי לשאול מאיזה שבוע כן יש חשיבות? כי קראתי שהיה רשום מטרימסטר שלישי
    בנטסף, יש לי כאבי גב חזקים בעיקר לאורך הגב העליון ולעתים בעצם הזנב. האינסטינקט אומר לשכב על הגב אבל כאשר שוכבת על הגב, משום מה כואב לי יותר וגם מתחילה להרגיש קשיי נשימה אבל אין לי מושג אם זה באמת קשיי נשימה או שזה הכאב שמתפשט וגורם לי לחשוב ככה
    איך עוברים את זה?? יש לי גם כאבים מתחת לחזה שמאל בקו החזיה כאילו מישהו צובט אותי.
    מניחה שיש משככי כאבים אבל איפשר כל הזמן לקחת אותם כי זה הבנתי שהסתמינים זה חלק מההריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    10/12/2023

כל עניין השכיבה על צד זה או אחר לא צריך להדאיג אותך.
    בעקרון סביב שבעות 38-40 מדובר על עניין השכיבה על צד שמאל כשערים.
    לגבי הכאבים, יש להיבדק ויש תרופות מתאימות נגד כאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו