מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קיסרי אלקטיבי או לידה טבעית?אורן21/12/2023
שלום,
בת 39 עם הריון ספונטני לאחר טיפולים כושלים. שבוע 32. שמעתי שמועה שעדיף בגילאים מבוגרים לקבוע קיסרי אלקטיבי כי סביב ה-60 אחוז יהיה קשה יותר ללדת לידה טבעית בגלל הגיל ורוב הסיכויים שמגיעים חלילה לקיסרי חירום שפחות מומלץ
העובר במנח ראש ויש לי שרירן שעשה לי כאבים בשבועות הראשונים להיריון.
מה אומרים המחקרים? מהניסיון שלך עדיף להתחיל טבעי או לקבוע מראש קיסרי?
אני מאוד בחרדות כי זה הריון ראשון יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסרי
פרופ` דוד בידר22/12/2023קיסרי אלקטיבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אורן23/12/2023תודה על המענה
רציתי להוסיף שעברתי גם ניתוח להוצאת חצוצרה בגלל חוץ רחמי. לפי מה שהבנתי מהרופאים העובר במנח ראש ובאופן תמוה אף אחד לא דיבר איתי על קיסרי אלקטיבי, גם לא הרופא הריון בסיכון. האם לאור גילי, שרירן (למרות שהבנתי שמיקומו לא בעייתי), והוצאת חצוצרה, והריון ראשון בגיל לא צעיר, מהווים אינדיקציה לקיסרי אלקטיבי? ממה שקראתי יש סיכונים בניתוח וזמן ההחלמה הוא ארוך אבל מצד שני הבנתי שיכולים להיות סיבוכים גם בלידה טבעית. רציתי לדעת מה הסיבוכים השכיחים בשני המקרים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר23/12/2023לידה ראשונה יכולה להסתיים באופן תקין או לא.
25% מהלידות מסתיימות בניתוח קיסרי וחצי מהן באופן דחוף.
עקב מה שאת מספרת עדיף ניתוח.
בכל ניתוח יש אפשרות של סיבוכים כגון דימום, זיהום וכו׳
אבל הם לא שכיחים.
ניתוח ראשון הוא קל לביצוע ואני ממליץ על סיום ההריון בניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד מס' שאלות
אורן25/12/2023תודה על המענה
יש לי מס' שאלות
1. כשאתה אומר שלידה ראשונה יכולה להסתיים באופן תקין או לא. מה הכוונה שזה באופן לא תקין? מה הסיבוכים?
2. במידה וקובעת לקיסרי. קראתי שניתן לקבוע בין שבועות 37-39. מה השבוע האופטימלי?
3. האם ניתן לקבוע מראש את הרופא שינתח בהנחה ומתזמנת את השבוע לניתוח?
4. מאחר ואני לא צעירה, תוך כמה זמן ניתן להרות בשנית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורן25/12/2023מה קורה אם מקבלים צירים לפני הניתוח שנקבע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר25/12/20231.יכול להיות סבל עוברי בלידה, ראש לא מתקדם וכדומה וזה דורש ניתוח קיסרי דחוף ולפעמים אחרי מספר שעות.
2. שבוע 38
3.אי אפשר לקבוע מראש.
4.לאחר שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)