הריון מולארי שאלות להמשך

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הריון מולארי שאלות להמשך
    חני
    22/12/2023

הריון מולארי...
    היי לכולם, הריון ראשון - חשד להריון מולארי
    בטא 31 אלף, עברתי גרידה בזמן הזה הבטא ירדה ושוב עלתה נלקחה ביופסיה התוצאה הייתה הריון מולארי שלם
    הוחלט על טיפול במטרוטקסט חמישה זריקות כל יום זריקה הפסקה שבועיים
    וכך עוד פעם עשיתי
    במשך כל טיפול מקבלת זריקה לישבן 25 מילגרם בך הכל 75 כל טיפול
    נמסר מהרופא שגם לאחר שהבטא מתאפסת צריך להמשיך עוד קורס של טיפול על מנת להיות בטוחים שלא יחזור ..
    לא צריכה להוסיף על הכאבים העזים והסבל בפצעים בפה ובגרון שאני לא אוכלת כל התקופה הזאת ... הקשה...
    יש לי 2 שאלות ...
    לדברי הרופא צריך לחכות שנה לאחר טיפול כזה להכנס להריון ..
    לאחר שאני עוברת בפורמים וקוראת אני רואה שממולץ לפחות חצי שנה ולא שנה
    מה הזמן הנכון באמת לאחר טיפול כזה?
    והשאלה השניה,, האם טיפול כמו שאני מקבלת וממשיכה לקבל.. יש לי עוד 2 קורסים לעבור.. יכולים לפגוע בפוריות להכנס להריון?
    אשמח לתשובה ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון מולארי שאלות להמשך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון מולרי

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    22/12/2023

לשאלת תקופת המנעות אחרי היריון מולרי-לאחר 3 בדיקות רצופות שבהן רמת ההורמון היא מתחת לסף הזיהוי יש להמשיך במעקב של פעם בחודש במשך כחצי שנה (ממחקרים עולה שניתן לעיתים להסתפק גם בתקופת מעקב קצרה יותר אם הרמות של הורמון ההיריון הן באופן עקבי מתחת לסף הזיהוי).

עד שמתקבל אישור סופי שאין חזרה של מולה פולשנית יש להימנע מהיריון נוסף, ולכן מומלץ להשתמש באמצעי מניעה. הסיבה: אם נוצר היריון חדש, עולות הרמות של הורמון ההיריון ועלולות להסוות עלייה ברמות של הורמון ההיריון כתוצאה מחזרתה של המולה הפולשנית.

לשאלת ההשפעה-כל חומר כימי מסוג המטרוטריקסט עלול להשפיע על מערך הזקיקים הפרימורדיאליים. המהווים את ריזרבה הזקיקים(הביציות) של האישה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

חני
    23/12/2023

קודם כל תודה ענקית על התשובה וההתייחסות
    יש לי רק עוד שאלה להבהרה שלי
    בחלק האחרון כתבת שקיים סיכוי להשפיע על מערך הזקיקים..
    לפני שהתחלתי את הטיפול לא דיברו איתי על שאיבת ביציות או משהו כזה בתהליך.. יש לציין שזה הריון ראשון .. החששות עולים לגבי הריון הבא
    האם קיים סיכוי יותר גבוה שהפגיעה בזקיקים עלולה לביציות להיות פגומות? עם תסמונות או בעיות כלשהם… ולא הריון תקין?
    אשמח להמשך תשובה ממש חשוב לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההשפעה מהותית במצבור הביציות לטווח של כ-3 חודשים שהוא שזהו מעגל חיים של זקיקים בהליך הבשלת ביציות ללא הורמונים ועם הורמונים

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    25/12/2023

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו