מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ההריון תקין - שאלה לדוד בידראנונימית26/12/2023
היי פרופסור,
התכתבנו בפורום ואני לא מוצאת את ההתכתבות לכן אני כותבת מחדש.
28.11 החזרת עובר יום 3. לאחר 12 ימים עשיתי בטא:
10.12 - 95
12.12 - 180.
14.12 - 331.
17.12 - 985.
19.12 - 2242.
21.12 - 4103
אמרת לי שההריון לא תקין וצריך לעשות אולטרסאונד לראות איפה הוא מתפתח.
אתמול עשיתי אולטרסאונד ונצפה שק הריון, שק חלמון, קוטב עוברי ודופק שותואמים לשבוע 5 פלוס 6 ימים. לפי הוסת האחרונה (10.11) יוצא שהחישוב הוא שבוע 6 פלוס שלושה ימים.
חכיתי כל כך להריון הזה ועברתי המון כשלונות בדרך כולל הפסקת הריון בשבוע 15 בגלל מום (משהו בהתפתחות ולא משהו גנטי מאיתנו עשינו אקסום טריו).
על כן אני שואלת, הרופא שלי אמר שכרגע הכל נראה תקין וצריך להמשיך את ההריון. אתה כתבת לי באופן חד משמעי שהוא לא תקין.
1.האם לאור מה שכתבתי אתה חושב אחרת?
2.האם אני לוקחת על עצמי סיכון מיותר וצריך לסיים את ההריון הזה?
3. האם עליות הבטא הן מדד חד משמעי לאי תקינות ההריון? כי בהתחלה העליות היו כמעט פי 2 ובהמשך תיקנו את עצמן.
אודה לתשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
פרופ` דוד בידר26/12/20231. עלית הבטא לא הייתה תקינה.
2. ברגע שרואים דופק יש צורך במעקב קפדני כי עליות בטא כאילו יכולות לרמז על מומים.
3. בכל אופן אם מתפתח הלאה ההריון תעשי מי שפיר לשלוח תסמונות שונות שגם הן מראות על בטא שעלה לא תקין.
יש אומנם סיכויים שהכל ילך בסדר.
בתקווה שכך יהיה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)