קיסרי אלקטיבי שאלה לפרופ' בידר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קיסרי אלקטיבי שאלה לפרופ' בידר
    אני
    31/12/2023

היי פרופ'
    לא מזמן רשמתי לך שאני בת 39 עם הריון טבעי ראשון יקר לאחר טיפולים שכשלו ולאחר הריון מחוץ לרחם. בנוסף, יש לי שרירן שגדל בבתחילת ההריון וגרם לכאבים חזקים וייתן שעבר נמק
    המלצת לי לאור ההיסטוריה שלי על קיסרי אלקטיבי למרות שהעובר במנח ראש.
    רציתי לברר מה ההשלכות של קיסרי על כניסה להריון בעתיד?
    קראתי שזה עלול לגרום לנישות וכל מיני סיבוכים וקושי להרות שוב. האם זה נכון?? אני פשוט בלחץ כי מתקרבת לגיל 40 ומניחה שארצה להרות בשנית בהמשך
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיסרי

פרופ` דוד בידר
    31/12/2023

ניתוח קיסרי, לרוב נעשה טוב ללא סיבוכים.
    אפשר לנסות להרות לאחר שנה מהניתוח.
    גם ללידה רגילה יכולות להיות סיבוכים כמו שכתבתי ומה שאני ממליץ לך זה ללכת לפי המלצתו של הרופא המטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אני
    31/12/2023

הרופא המטפל טוען שעדיף וגינלי כי העובר במנח ראש ולכן אני מבולבלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` דוד בידר
    01/01/2024

לא צריכה להיות מבולבלת.
    צריך ללכת לפי עילת הרופא שלך, בו בחרת למעקב ההריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אני
    01/01/2024

קודם כל תודה רבה על הפורום שלכם שעוזר המון ולא מובן מאליו
    רוצה לציים שאני בהריון בסיכון בגלל שרירן והרופא שלי אמר שתמיד תומכים בלידה וגילנלית כל עוד האישה לא בת 45 אבל הוא זורם איתי כי מבין שלקח לי זמן להשיג את ההריון ולכן קבעתי תור להתייעצות לפני ניתוח
    רציתי לציין שהתייעצתי עם עוד מספר רופאים וכוחם תומכים בלידה טבעית
    במידה ומחליטה ללדדת קיסרי, מה ההשלכות של הניתוח על כניסה להריון בעתיד? אני ממש בלחת כי מתקרבת לגיל 40 ובמידה שארצה להרות שוב, ממילא אצטרך לחכות שנה וגם עברתי ניתוח להסרת חצורה עקב הריון מחוץ לרחם מה שיותר מגדיל את החזרה לטיפולים
    אני שוב רוצה להדגיש שבסופו של דבר זו החלטה שלי וכרגע אני נוטה לקיסרי כי יש לי חרדות מהלידה ואני טפו טפו רוצה ללדת תינוק בריא ורשמת שבלידה רגילה יכולה להיווצר מצוקה עוברית מה שעוד יותר מגביר את החרדות
    אז רוצה לברר שוב מה הסיכוי חלילה לפגיעה ברחם בעקבות קיסרי כי זה ממש מלחיץ אותי
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שדנים בסיכוני ניתוח קיסרי צריך לקחת בישבון את הנתונים הבאים:

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    01/01/2024

ישנם כמה גורמים אשר הביאו לעלייה בשיעור הניתוחים הקיסריים: בטיחות רבה יותר בניתוח, עלייה בגיל היולדות והריונות בסיכון גבוה, שימוש בניטור וזיהוי מצוקה עוברית במהלך הלידה, עלייה במספרן של תביעות משפטיות במיילדות ודרישת הנשים לניתוח קיסרי אלקטיבי (באופן מתוכנן). העלייה באחוז הנשים שילדו בניתוח קיסרי בעבר מביאה אף היא לעלייה בשיעור המנותחות כיום בהריונן השני והשלישי.
    ניתוח קיסרי נעשה בדרך כלל בהרדמה אזורית: אפידורל או ספינלית, ולעתים נדירות בהרדמה כללית. עדיף שהיולדת תהיה בצום, שמא תקיא במהלך הניתוח. האישה המנותחת מקבלת נוזלים, ליטר עד ליטר וחצי, כיוון שהרדמה אפידוראלית עשויה לגרום לירידה בלחץ הדם. ההרדמה נעשית כמה דקות לפני ביצוע הניתוח. בניתוח עצמו מבצעים חתך רוחבי בשיפולי הבטן ומבוצעת הפרדת השכבות השונות. חלק זה של הניתוח אורך זמן קצר- בדרך כלל כמה דקות. בעבר היה מקובל לבצע חתך אנכי, אולם כיום מנסים להתחשב בגורמים אסתטיים, ולכן מבצעים כמעט תמיד חתך רוחבי המוסתר על ידי "קו הביקיני".
    במהלך הניתוח, פותחים את דופן הבטן ומגיעים לרחם. בדרך כלל גם בחלקו התחתון של הרחם עושים חתך רוחבי. משנחתך הרחם מחלצים את העובר ואת השליה ומנתקים את חבל הטבור. עורכים ביקורת של הרחם, תופרים את החתך ברחם ואת החתך בבטן, והעור נסגר באמצעות סיכות או תפרים. תוך כדי הניתוח היולדת מקבלת, בדרך כלל, מכווצי רחם, תכשיר אנטיביוטי ומסיכת חמצן המשפרים את תוצאות הניתוח. הבחירה בניתוח קיסרי מתקבלת במהלך הלידה או מראש לפני הלידה.

ניתוח קיסרי במהלך הלידה
    החלטה על ניתוח קיסרי בלידה מתקבלת כאשר מתפתחים סיבוכים במהלכה ומתגלים סימני מצוקה של העובר. בדרך כלל מתקבלת ההחלטה במקרים הבאים:

לידה המתקדמת בקצב אטי מדי.
    היולדת מותשת, וכוחות הלידה שלה אינם מספיקים לקיום לידה רגילה.
    במצבים בהם מנסים לסיים את ההריון על ידי השראת לידה, הלידה אינה מתקדמת טוב.
    כישלון בלידה מכשירנית.
    קרע ברחם.
    עובר הנמצא בסיכון.
    סבל עוברי הנגרם בשל הפרעות בחמצון. הסימן לכך הוא שינויים משמעותיים בדופק הלב של העובר.
    צניחה של חבל הטבור. חבל הטבור יוצא מתעלת הלידה וקיימת סכנה שהעובר ייחנק וימות או שייגרם לו נזק בלתי הפיך.
    היפרדות שליה קשה, שאינה מאפשרת להמשיך בלידה רגילה.
    מצגים פתולוגיים של העובר (למשל מצג עכוז).

בחירה מראש בניתוח קיסרי
    ההחלטה לבצע ניתוח קיסרי מבחירה מתקבלת כאשר יודעים מראש שהלידה עתידה לסכן את האישה או העובר. המקרים הללו מעדיפים הרופאים לא להגיע כלל ללידה, ואם לא נוצר קודם צורך בניתוח דחוף, מבצעים אותו בשבוע ה-39, כדי להיות בטוחים כי התינוק שייוולד אינו פג ושריאותיו בשלות.

המצבים שבגינם מחליטים לבצע ניתוח קיסרי מראש (ניתוח קיסרי אלקטיבי) הם:

כאשר האישה עברה ניתוחים קיסריים קודמים, ויש חשש שלידה רגילה תגרום לקרע של הרחם.
    במצב של שליית פתח- שליה המכסה את מוצא הרחם, כאשר ברור שלידה רגילה תגרום לדימום רציני.
    כשיש חוסר התאמה בין גודל העובר לאגן האישה. מקרה זה מתייחס בדרך כלל לעובר גדול שמשקלו עולה על 4.5 ק"ג. החשש הוא שעובר גדול מידי ייתקע במהלך הלידה וכתפיו ייכלאו, וחילוצו באמצעות מכשירים שונים עלול לגרום פגיעה בעצבים המוליכים לידיו (ובעקבות הפגיעה ייתכנו מומים או בעיות בתפקוד). זוהי הסיבה השכיחה ביותר.
    ניתוחים וגינליים בעבר.
    לידות טראומתיות בעבר.
    סיבוכים בהריון המסכנים את חייה או בריאותה של היולדת ועוברה כמו רעלת הריון או זיהום מי השפיר.
    הריון מרובה עוברים, אם כי לא תמיד אלא בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה-עוד שאלות

אני
    01/01/2024

לפי הסיבות שציינת לגבי אלקטיבי, אני לא נכללת בהם. מה שכן אני מתקרבת לגיל 40 עם הריון ראשון יקר (בעבר חוץ רחמי והסרת חצוצרה) ויש לי שרירן שעבר התנזלות בחודשים הראשונים וגרם לכאבים חזקים. אני מאוד בלחץ מהלידה ובמיוחד מהסיבוכים חלילה שיכולים לקרות כמו שציינת (מצוקה עוברית ועוד). מאחר ולא צעירה ומדובר על הריון ראשון, מניחה שארצה להרות בשנית ולכן רוצה לדעת האם קיסרי יכול חלילה לגרום לנזק בלתי הפיך ברחם??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

פרופ` דוד בידר
    01/01/2024

לא יגרום לנזק בלתי הפיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מספר שאלות

אני
    01/01/2024

מוסיפה שמדובר על הריון טבעי לאחר טיפולים כושלים ובנוסף העובר במצג ראש
    שאלה נוספת היא, לאור גילי, האם ניתן לחכות פחות משנה על מנת להרות בשנית? האם לאור העובדה שטיפולי פוריות לא עזרו לי, עדיף לנסות טבעי או שמפאת גילי לחזור לטיפולים אפילו להקפאת עוברים? ואם כן אז תוך כמהה זמן מהקיסרי כדאי לחזור לטיפולים (מתקרבת לגיל 40)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

אני
    02/01/2024

....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד

פרופ` דוד בידר
    02/01/2024

כפי שכתבתי לך יש דעות לכאן ולכאן ולכן כדאי ללכת לפי היעוץ של הרופא שעשה לך מעקב הריון ויש לו נתונים על הכל.
    לא צריך להתפלסף יותר מידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו