מעקב זקיקים שאלות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מעקב זקיקים שאלות
    שרה
    01/01/2024

היי
    אני ובעלי מנסים כבר שנה ללא הצלחה יש לציין שהמחזורים שלי מאוד סדירים ,היריון כימי אחד
    נוטלת אטסרופם מדי חודש לדחיית ביוץ עקב ביוץ מוקדם (לאחר בירור מעבדתי בלבד )בנוסף בודקת כל חודש בבדיקות דם ביוץ ,האסטרופם עוזר ונראה כי יש ביוץ מדי חודש
    לאחר בירור הורמונלי ובדיקות דם ראדוניות של בירור אי פוריות שיצאו כולן תקינות אצלי ואצל הבעל
    החודש נטלתי איקקלומין למשך חמישה ימים כדור אחד מהיום החמישי למחזור
    בנוסף אסטרופם למשך שבוע מהיום ה9 לעיבוי הרירית בגלל האיקקלומין
    מעקב זקיקים ביום ה14- שחלה ימין זקיק 14 ובשמאל קטנים
    מעקב זקיקים ביום ה17 - שחלה ימין נותר 14 ובשמאל גדלו 2 ל12
    ביצעתי בדיקת דם של הורמונים ביום ה17-
    פרוגסטרון-1.07
    Lh-68
    הרופא קצת בלבל אותי ואמר בהתחלה שלפי הבדיקות דם אני אחרי הביוץ ואז אמר שבדיקות הדם לא מפענחות ואבחנתיות משום כך שאני בטיפול הורמונלי(איקללומיןמואסטרופם)

ולכן להסתמך רק על מעקב זקיקים
    ביקש להגיע שוב למעקב ביום ה19
    כמה שאלות
    1.האם באמת הבדיקות דם לא אבחנתיות ולא רלוונטיות ברגע שנוטלים טיפול הורמונלי ?
    2. מדוע הזקיק בצד ימין נשאר באותו הגודל לאחר כמה ימים?
    3. האם יכול להיות שיש לי בעיה כזו שהזקיקים לא מתפתחים כדי להיות מובילים ובגלל זה אין הצלחה?
    אני יודעת שזקיק בביוץ אמור להיוץ בגודל 21-24 ממ
    4. האם יכול להיות שהאיקקלומין דחה מאוד את מועד הביוץ?ולכן עדיין הזקיקים לא גדלים?
    ממש אשמח לעזרה אני מאוד מבולבלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב זקיקים שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נראה שאת לפני ביוץ וטרם באה לביטוי התגובה השחלתית הייעודית שלך,אם כי הייתי ממליץ להיבדק ביום ה-18 כדי חבסס את האבחנה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    01/01/2024

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו