מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זירוז משבוע 39 מה דעתךמורן04/01/2024
היי פרופ'
שבוע 34 ומתחילת ההריון אני בחרדות כי זה הריון יקר ואני לא צעירה. יש לי גם שרירן ובשבועות מוקדמים היו דימומים בגלל שליית פתח. העובר במנח ראש. הרופא אמר לי שיש אופציה להתחיל זירוז משבוע 39 כמו דברים אחרים לפני שעוברים לפיטוצין
האם זירוז "מלאכותי" בשבוע כזה לפני שהחלו צירים, יכול חלילה לסכן את ההריון? אני ממש לא רוצה להגיע לשבועות 40 פלוס כי זה מסוכן בגלל שהשלייה מזדקנת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מציע בינתיים לתת להליך הטבעי להתנהל מעצמו כל עוד לא נצפים בעיות חריגות איתך או עם העובר,ובכל מקרה לשקול בבוא העת את האפשרות ליילוד אלקטיבי בניתוח קיסרי עם כל שינוי במצב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה?
מורן04/01/2024תודה על המענה
לא כ"כ הבנתי את כוונתך. אתה מתכוון שאם עד שבוע 39 לא יתפתחו צירים, לעשות קיסרי? או קיסרי רק במידה ויש שינוי בהריון שמצריך קיסרי? מה יהיה אם הצירים יתחילו רק משבוע 41? אני לא רוצה למשוך את ההריון מעבר לשבוע 39* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה
מורן04/01/2024אני בת 39.5 ומדובר בהריון שני (היה לי לפני, הריון ראשון חוץ רחמי ועברתי לפרוסקופיה להוצאת חצוצרה). כמות מי שפיר גבולית כרגע ועומדת על 25 (צריכה לחזור שוב על הבדיקה), שליית פתח שיצרה דימומים בשבועות מוקדמים בהריון אבל הבנתי שכבר עלתה למעלה ומדובר בשלייה אחורית. יש לי גם שרירן שהספיק לגדול במהלך ההריון והגיע לגודל של 6 בערך ובחודשים הראשונים התנזל ועבר נמק מה שגרם לכאבים עזים מאוד ברמה שבקושי הלכתי
מניחה שארצה להביא בהמשך עוד ילד ומפאת גילי והנסיבות שמדובר על הריון יקר, אני שוקלת את כל האופציות כולל קיסרי אלקטיבי. הרופאים שהייתי אצלם ממליצים על וגינלי למרות השרירן ושבוע הבא קבעתי תור לטרום ניתוח על מנת לברר סיכונים ויתרונות בניתוח
נכון לכרגע הרופא שלי טוען שאם אני רוצה ללדת יותר מוקדם החל משבוע 39 גם זירוז זו אופציה ושאם אני רוצה קיסרי הוא זורם איתי למרות שפחות ממליץ
עכשיו לאור הנתונים אשמח לשמוע את דעתך המקצועית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מורן06/01/2024....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ההמלצה שלי מדברת בעד עצמה להמתין עד למועד הייעודי ללילה בהעדר צירים או לידה לשקול באופן חיובי יילוד אלקטיבי בניתוח קיסרי כדי להבטיח במקסימום את שלומך ושלום העובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכונים בזירוז?
מורן07/01/2024תדוה
רציתי לברר למה לא עדיף זירוז ואלקטיבי כן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חזקה על הרופא שלך שיסביר לך את היתרונות והחסרונות של כל אופציה בהקשר הספיציפי שלך(לאור העובדה שכל הנתונים בידיו)
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)