מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' בידראני18/01/2024
היי פרופ'
אני בשבוע 36 ומתקרבת לגיל 40 (הריון ראשון יקר). בהתחלה שקלתי קיסרי אלקטיבי וגם קבעתי תור אבל לאחר שהתייעצתי עם מספר רופאים כולל פרופסורים בכירים הם אמרו לי שכל עוד אין סיבה רפואית, הם ממליצים להימנע מניתוח ולשקול אופציה של זירוז (סלון/פרופס) בהתחלה ולאחר מכן פיטוצין. ביטלתי את התור לניתוח וקעתי תור לזירוז בשבוע 39 פלוס 1 (המשוער זה שבוע 39 פלוס 6). הם אמרו שבשנים האחרונות נעשו מחקרים שמראים שאין טעם למשו הריון מעבר לשבוע 40 כי השלייה מזדקנת וכל עוד העובר סיים את התפתחותו, השבועות האידיאליים לצירים זה 38-40. אישה שמושכת מעבר לשבוע 40 ומגיעה לשבוע 41, 42, בסיכון גבוה יותר לעבור קיסרי כי הזירוזים לא יעזרו לה כבר
יש לי מספר שאלות
1. האם אתה מכיר את המחקר הזה והאם זה נכון שעדיף להתחיל זירוז בשבוע 39 וא לחכות? אני קצת חוששת כי הבנתי שזירוזים עושים כאבי תופת הרבה יותר מצירי לידה טבעיים
2. האם יש חלילה סכנה לעובר בשימוש בזירוזים כמו פרופס/בלון/פיטוצין? כבר שמעתי שזה יכול לגרום לירידות דופק וחלילה למצוקה
3.מהמחקרים, האם עדיף פרופס או בלון? האם שניהם יעילים באותה המידה ומכאיבים באותה דרגת כאב?
4. אם חלילה הלידה לא מתפתחת, האם עדיף להגיע לקיסרי חירום או לעבור לידת מלקחיים או וואקןם?
5. האם השבוע שנקבע לי לזירוז בסדר? הכוונה שאני אמורה להתחיל זירוז מספר ימים לפני תאריך הלידה המשוער אז לכן תוהה האם עדיף לחכות עוד כמה ימים אן פשוט להתחיל עם זה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר18/01/20241. מעל שבוע 38!העובר לא מרויח משהיה ברחם ומצבך זירוז זו אופציה מקובלת.
זריזים לא עושים יותר כאב .
מחקרים יש הרבה ומצבך את צריכה להחליט על זירוז לעומת ניתוח ויש דעות לכאן ולכאן.
2.אין נזק לעובר בזאוס.
3שניהם אותה מידה.
4.לא להגיע ללידת טרום או מלקחיים.
5.התאריך לזרוס בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני19/01/2024תודה
אמרת לא להגיע ללידת טרום. מה זה לידת טרום? אם חלילה הזירוז מסתבך להגיע מיד לניתוח?
לגבי זירוזים שאמרת שלא עושים נזק, למה שמעתי מבנות שאמרו שאמרו שהעובר לאחר מכן נכנס למצוקה? האם זה קשור לזה שעדו זירוז בשבועות מאוחרים יותר?
כנל לגבי כאבים שמעתי שזה יותר כואב מצירים אמיתיים האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני21/01/2024....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה שאת חייבת חהיוועץ ברופא המטפל שלך בראש ובראשונה לקבל את מלוא המידע כדי חעשות החלטה מושכלת על אופן היילוד היתרונות והחסרונות בכל דרך של לידה-ניתוח או זירוז,בכל מקרה עלייך לקחת בחשבון שלא ניתן לצפות מראש את כל ההתפתחויות והסיבוכים האפשריים במהלך הלידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/01/2024* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)