סיכום שאלה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• סיכום שאלה
    יעל
    27/02/2025

היי, זאת אני מהפרוגסטרון....עם הכתמים..
    מזכירה הפרוגסטרון שלי גבוה באופן טבעי...אחרי החזרת עובר קפוא לא לוקחת תמיכה...שבוע 6 פלוס 4.
    ביום שלישי ( לפני יומיים) הייתי בבדיקת דופק תודה לאל נצפה דופק לאחר שהבנתי שאין לדעת מה רמת הפרוגסטרון ברחם גם אם בדם יוצא גבוה החלטתי שאני אקח מה שהרופא נתן לי (לדבריו ליתר ביטחון דופסטון 10 מ"ג) מאותו בוקר של בדיקת הדופק הכתמים נעלמו לגמרי. משלישי בבןקר שנעשתה הבדיקה ועד היום כבר חמישי בערב אז בסוף לא לקחתי לדעתך זה בסדר? הקטע שאני גם נלחצת שאין כתמים ( מרגישה כמו חולת נפש)
    אין לך מטופלות שהפרוגסטרון שלהם תקין בדם והן מחזירות קפוא ללא תמיכה? לדעתך זה בסדר שאני לא לוקחת כיוון שנפסקו הכתמים? אם היו ממשיכים תכננתי לקחת אבל פסקו....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיכום שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר להמלצתי כדאי שתפני לרופא המטפל שינחה אותך לפי השקפתו

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/02/2025

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקיד הפרוגסטרון בשלבי ההיריון הראשוניים

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/02/2025

בימי ההשרשה וההתעברות, משמש הפרוגסטרון בתפקיד שאותו הוא מבצע גם בשגרה: חיזוק המערכת החיסונית של האישה. בתקופה זו יש לתפקיד זה חשיבות רבה עוד יותר, משום שבדרך זו מבטיח הפרוגסטרון שהגוף יסתגל כראוי להתפתחות העובר. לצד זה, מסייע הפרוגסטרון בשלבים אלו ליצירת הסביבה המתאימה ביותר להתפתחות העובר: הוא מגביר את אספקת הדם העורקי לעובר ואת ייצור הגליקוגן ומונע חדירת חיידקים לרחם על ידי עיבוי צוואר הרחם.
    לאורך ההריון
    לאחר שסייע ביצירת הסביבה המתאימה להתפתחות העובר, מתחיל תפקידו החשוב ביותר של הפרוגסטרון בזמן ההריון: תהליך עיבוי רירית הרחם. מדוע תפקיד זה חשוב כל כך? התעבות תקינה של רירית הרחם היא המאפשרת את השרשת העובר, את הקליטה המוצלחת שלו ברחם ואת ההזנה הישירה שיקבל מגוף האם, המבטיחה את התפתחותו התקינה. רירית הרחם היא למעשה ה'מצע' שעליו מתפתח העובר לאחר שנקלט ברחם, ולכן הפרוגסטרון ותהליך עיבוי הרירית שעליו הוא אחראי חיוניים כל כך בשלב זה.
    תהליך עיבוי רירית הרחם על ידי הפרוגסטרון כולל בתוכו עוד כמה וכמה השפעות חיוביות התורמות להבטחת הריון תקין: הוא מבטיח שתאי זרע נוספים לא יוכלו לחדור אל צוואר הרחם, מרפה את שרירי הרחם החלקים למניעת התכווצויות מוקדמות של הרחם, מקטין את הסיכוי להפלה מוקדמת ואף מצמצם את הסיכון להתפתחות סרטן רירית הרחם.
    לפרוגסטרון השפעה רבה גם בהמשך ההריון. החל בחודש החמישי מפרישה השלייה את רמות ההורמון הדרושות לגוף, ואלו גדלות ככל שכמות העוברים גדולה יותר. עם זאת, לקראת סוף ההריון מתרחשת ירידה משמעותית ודרמטית בכמויות הפרוגסטרון בגוף האישה, מסיבה אחת עיקרית: לאפשר לגוף להתחיל בייצור חלב האם, לקראת הלידה ותחילת ההנקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו