פעילות גופנית/ IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית/ IVF
    דליה
    13/07/2008

שלום אני בת 41, אמא לילדונת בת 3 (הריון על מחזור טבעי, הזרעה, תרומת זרע) עכשיו,(אחרי מספר לא מבוטל של נסיונות הזרעה (אחד מהם נקלט אך ההריון לא התפתח), אני מתחילה תהליך IVF (מקווה שיהיה קצר). אני אשה בעלת עודף משקל משמעותי.שנים רבות לא עסקתי בפעילות ספורטיבית ולפני חודש בערך התחלתי לזוז- הליכה מהירה על הליכון ושחיה בבריכה... אני יודעת שאלה נחשבות פעילויות בטוחות יחסית גם בהריון בסיכון אבל מכיוון שהמון שנים לא עסקתי בפעילות גופנית ...מספיק בהליכה/שחיה כדי שאגיע לדופק 150. ביום שלישי הקרוב מתוכננת לי שאיבה שאלתי- האם ניתן להמשיך בפעילות הפיזית עד לשאיבה? בין השאיבה להחזרה? מיד אחרי ההחזרה? במהלך ההיריון (בתקווה שיקלט)? אצין שבאופן כללי אני אישה בריאה (למרות עודף המשקל) , עברתי מבחן מאמץ במכון לב שתוצאותיו טובות ומרגישה טוב באופן כללי. מאוד בא לי להמשיך בפעילות כי זה גורם לי הרגשה טובה אבל יחד עם זאת לא הייתי רוצה לעשות שום דבר שיפגום בסיכויי ההצלחה של ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית/ IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום דליה

ד''ר דוד ישי
    13/07/2008

אני רואה חשיבות רבה בפעילות גופנית בכלל ואצל נשים עם משקל עודף בפרט. לדעתי לא רק שזה לא יפגום בסיכויים שלך אלא אולי אפילו ישפר אותם. הסייג היחידי הוא לעשות את זה במידה ותוך הקשבה לגוף ולא ללכת עם הראש שבקיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה...ושאלת הבהרה

דליה
    13/07/2008

האם גם מיד אחרי ההחזרה אפשר להמשיך בפעילות מהסוג הזה (הליכה מהירה /שחיה) אני יודעת שיש רופאים שממליצים על מנוחה מוחלטת במשך שבועיים ויש כאלה שלא ממליצים על מנוחה מוחלטת ...אבל בדר"כ מציינים "להמנע ממאמץ"... האם היית ממליץ לעשות הפסקה של מספר ימים? כמה? או שאפשר להמשיך מיד לאחר ההחזרה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את שאלתי...ממתינה לתשובה

דליה
    14/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דליה

ד''ר דוד ישי
    14/07/2008

אני ממליץ לנשים להיות ברמת פעילות נמוכה במשך 3-4 ימים לאחר ההחזרה ( עד השרשת העובר ברחם ) אח"כ כמו שאמרתי קודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה....!!

דליה
    14/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו