טיפולי IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפולי IVF
    אופטימית
    21/07/2008

היי היתה לי פגישה ראשונה אצל רופא פריון היום. אנחנו בני 29 נמצא חוסר זרע אצל בעלי , בדיקות דם שלו יצאו תקינות וביוץ שלי לאחר מעקב זקיקים תקין .הדרך היחידה היא IVF לאחר שנפנה לביופסיה למציאת זרע אצל בעלי מנסיונך , מהם אחוזי הסיכויים למציאת זרע? בנוסף, הרופא התלבט , האם כדאי להתחיל IVF במקביל לביופסיה אצל בעלי על מנת שנוכל כבר לבצע הפריה, או שמא לא לקחת סיכון במידה ולא ימצא זרע להעביר אותי סתם את הסבל של הטיפולים ? מהם אחוזי הצלחה בטיפולי IVF בכלל? , הרופא גרם לי לדי דיכאון , הוא די חידד את הדברים השלילים והמסכונים בתהליך . היה חשוב לי לדעת מהם הסכונים, אולם באיזשהו מקום ציפיתי לאור ממוחה הפריון , מכיוון שהוא מתעסק כמעט ורק בזוגות כאלו עם בעיות ואמור להראות לי איזשהם נקודות אור , כמו הרבה סיכויי הצלחה, כמות רבה של זוגות שעוברות תהליך כזה ובטח לא לדבר איתי כבר על תרומת זרע ... ? אשמח לקצת עידוד , אני מוכנה לתהליך ומוכנה להריון וחשבתי שהיום כשככ הרבה זוגות לצערי נתקלים בבעיות פריון והרפואה בארץ כבר ככ מתקדמת יש אור בקצה המנהרה על אף שהדרך שלי תהיה קצת יותר קשה, האם אני טועה כשאני חושבת כך ????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום אופטימית

ד''ר דוד ישי
    21/07/2008

נתחיל בעניין הזרע. אם האשכים של בעלך בגודל תקין וההורמונים של תקינים, הסיכוי למצא זרע בביופסיה עומד על כ 50%.
    אני אישית מעדיף בד"כ לברר תחילה האם יש זרע ורק אח"כ להכין את האישה.
    אם ימצא זרע בביופסיה ואצלך הכל תקין, הסיכוי להריון טוב .
    חשוב מאד שהרופא הציג בפניכם בצורה ריאלית את הסיכויים ואת הסיכונים והסיבוכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר בהמשך לתשובתך

אופטימית
    22/07/2008

היי המון תודה על תגובתך יש לי את תוצאות הבדיקות של בעלי : נשלח לבדיקות דם ודופלר אשכים ואלו התוצאות , מתנצלת על האורך מראש ומבקשת את עזרתך דופלר: אשך שמאלי בגודל ומרקם תקין . ראש האפידרמוס בגודל ומרקם תקין. הודגמו ורידים ספרמטיים מעט מורחבים . עם היפוך זרימה בבדיקת דופלר צבע. אשך ימני- קטן יחסית לשמאלי מרקמו בלתי אחיד מזכיר תמונת "מפה". ראש האפידרמוס בגודל תקין , הודגמה ציסטה קטנה בתוכו . ציור וסקולרי של האשך נראה תקין . לא הודגמו סימני וריקולציה. השינויים באשך הימני יכולים להתאים לארוע וסקולרי בעבר. וריקולציה דרגה 2 משמאל . LH- תוצאה 4.9 ייחוס IU/L FSH - 7.2 IU/L טסטוסטרון - 16.2 NMOL/L ערכי ייחוס 8.4-28.7 SHBG- 34 ערכי יחוס 24-180 FREE ANDROGEN INDEX - 47.6 ייחוס 28-80 הרופא ציין שיתכן שימצא זרע, אולם הסיכויים לזרע תקין יותר קטנים ...וזהו סיכון ושיש סיכון נוסף שאם נצטרך זרעם נוספים יתכן שכבר לא יהיו בבדיקה נוספת , האם זהו לא סיכון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אופטימית

ד''ר דוד ישי
    22/07/2008

למה לנסות ולנחש. יש סיכוי למצא זרע ולכן צריך ללכת על ביופסיה. יש גם סיכוי בביופסיה חוזרת כן ימצא זרע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אופטימית
    23/07/2008

אז האם היית ממליץ להתחיל IVF במקביל על מנת שלא נצטרך להקפיא ונוכל לנסות להפרות עם זרע "טרי" או שמא לבצע תחילה את הבדקה ולאחר מכן לקבל החלטה ..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו