מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום רחםנאווה20/06/2007
שלום,
אני בת 27
יש לי ווסת לא סדיר שנמשך בין 14-19 יום מתוכם 12 יום יש לי הפרשות חומות ובשאר הימים דימום כבד
הלכתי לרופא נשים ובבדיקת אולטרסאונד גילה שיש לי שחלות פולצסטיות
ואמר שלפני שיקבל צילום רחם אינו רוצה להתחיל בטיפול
עברה כמעט שנה לנסיונותיי אבל אני בחרדות כבדות מהצילום רחם סיכונים וכאבים לאור כל הכתבות המתפרסמות
יש לי בעוד שבוע צילום ואני שוקלת לבטל מפחד
1.מה ניתן לגלות בצילום רחם שאי אפשר האלטרסאונד?
2.האם השד באמת נורא כ"כ ?
3.מה הסיבוכים האפשריים בצילום רחם והאם הוא נחוץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נאוה.
ד''ר דוד ישי20/06/2007צילום הרחם הוא בדיקה לא נעימה. אבל למיטב הבנתי, כאחד שאמנם לא עבר את הבדיקה אבל ביצע אותה עשרות אם לא מאות פעם,היא לא בלתי סבירה. היא קצרה וכואבת הרבה פחות מלידה למשל שגם נמשכת יותר ושנשים עומדות בה בגבורה.
הבדיקה מדגימה את חלל הרחם והחצוצרות ומאשרת שאין בעיות חסימתיות ואין לה תחליף טוב ופשוט. אפשר לקבל מידע דומה בלפרוסקופיה + היסטרוסקופיה שהן שתי פעולות ניתוחיות שנעשות בבי"ח בהרדמה כללית ושהסיבוכים שלהן גדולים יותר.
הסיבוכים של צילום הרחם מעטים ולא שכיחים וקשורים כמו בכל פעולה חודרנית בסיכון לזיהום או לפגיעה מכאנית בצואר הרחם או הרחם עצמו.
כדי להקל על האי נוחות אני מציע לך לקחת כדור של אדקס או נקסין כ 20 דקות לפני הבדיקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)