שאלה דחופה לד"ר קול

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה לד"ר קול
    דליה
    31/07/2008

שחר שלום, אני מטופלת שלך באלישע (בת 41, אמא לילדה בת 3 , הריון מהזרעה במחזור טבעי...מנסה מזה שנתיים להרות שוב ...מספר הזרעות ללא הצלחה, פעם אחת נקלט ולא התפתח- הפלה, 2 נסיונות להזרעות עם הורמונים שגם הן לא צלחו ) באופן כללי פרופיל הורמונלי תקין. צילום רחם תקין. ב 13 ליולי שאיבה (אחרי טיפול בגונל F, מונוגן, צטרוטייד, אוביטרל). נשאבו 10 ביציות, הופרו 9. 2 לא שרדו. 4 הוחזרו ב 15 ליולי ו 3 הוקפאו. תמיכה- נרות אנדומטרין- 2 ביום. לקחתי מה 15 ליולי עד ערב ה 28 ליולי. ב 29 ליולי קיבלתי מחזור (יום ראשון מאוד מאוד חלש...סיבי דם בלבד אך מהיום השני מחזור רגיל) פגשתי אותך ב 29 ליולי והמלצת בדיקת דם היום - 31 ליולי לקראת הכנת הרחם להחזרת מופשרים. הבוקר עשיתי בדיקת דם פרוגסטרון גבוה = 6. E2 נמוך מ 200 LH = 6.9 האחיות אמרו לי להגיע מחר לבדיקה נוספת מכיוון שלא ניתן להתחיל בטיפול בגלל רמת פרוגסטרון גבוהה. ב 4 השנים האחרונות (מאז שאני בענייני הריונות) רמת הפרוגסטרון שלי אף פעם לא היתה גבוהה מהרצוי. השאלות: 1. האם יתכן שהסיבה היא שאריות השפעה של האנדומטרין? 2. סיבה אחרת שקשורה להורמונים שקיבלתי? 3.האם מנסיונך זה אכן צפוי להתייצב עד מחר על ערך תקין? 4. אם יהיה גבוה גם מחר...מה עושים? 5. בהנחה שמחר נצפה ערך תקין. ושקיבלתי מחזור ב 30 ליולי - מתי צפויה להיות החזרת המופשרים? (חשוב לי לדעת בכדי לתאם דיקור לאותו היום) מצטערת על האורך...אבל ניסיתי לספק את כל המידע כדי שתוכל לתת תשובה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה לד"ר קול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דליה שלום

פרופ' שחר קול
    31/07/2008

1. קרוב לוודאי, נכון.
    2. לא
    3. כן
    4. אני אופטימי...
    5. הכנת הרחם באופן תרופתי מאפשרת לקבוע מראש את יום ההחזרה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה על התשובה המלאה

דליה
    31/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלת המשך קצרה לד"ר קול***********

דליה
    01/08/2008

עשיתי היום בדיקת דם וקיבלתי מירשם לאסטרופם לתחילת טיפול לפני החזרת מוקפאים. כתבת בתשובתך שניתן לשלוט במועד ההחזרה. בהנחה שרמת הפרוגסטרון היום תהיה תקינה ושאתחיל לקחת את האסטרופם היום : 1. תוך כמה זמן מינימום ניתן , בדר"כ , לבצע את ההחזרה? 2. תוך כמה זמן מקסימום ניתן, בדר"כ, לבצע את ההחזרה? 3. האם יש ימים מסויימים בשבוע באלישע שבהם מבצעים החזרות- או שזה לחלוטין יהיה נתון לבחירתי. (חופש גדול עכשיו ואני מנסה לתכנן את החודש הקרוב.....) המון תודה על הסבלנות והתשובות דליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה- ממתינה לתשובה לשאלתי לעיל

דליה
    02/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליה שלום

פרופ' שחר קול
    02/08/2008

מספר מינימאלי של ימי אסטרופם - 7
    מספר מקסימאלי של ימי אסטרופם - 35
    קביעת היום לפי לו"ז היחידה וחלוקת העומס באופן שווה על ימות השבוע.
    אך, ניתן לבקש לפי הרצון שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו