הרירית לא מתעבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הרירית לא מתעבה
    יעלה
    21/06/2007

שלום ד"ר קול וד"ר ישי,
    אני נמצאת בטיפולי IVF עקב בעיה מכאנית (חצוצרות חסומות עם נסיון לא מוצלח לפתיחה לפרוסקופית), בהיסטרוסקופיה נמצאה רקמה פיברוטית (כנראה שאריות של דלקת ישנה) שהוסרה. כמו כן אצל בן זוגי נמצאה תנועתיות נמוכה של הזרע ולכן עברנו icsi. שני מחזורי הטיפול שבוצעו עד כה היו מעוברים טריים. כל המהלך היה תקין, רק שלא היתה קליטת הריון. לאחרונה עברתי את ההיסטרוסקופיה וכעת, חודש אח"כ, אמורה להתבצע החזרת מוקפאים. הבעיה היא שרירית הרחם שלי בדר"כ מתעבה באופן תקין, אולם הפעם לא. אני לוקחת אסטרופם. תחילה לקחתי שבוע וחצי בבליעה, במינון של 3 כדורים ביום (בוקר, צהריים, ערב). הרירית הגיעהרק ל6.7 מ"מ ולכן המינון הוגבר ל2 בבוקר ו- 2 בערב, עדיין בבליעה. 4 ימים לאחר העלאת המינון לא רק שהרירית לא התעבתה, אלא להיפך: 6.4 מ"מ. האסטרדיול בדם כן עולה, באופן תקין. עכשיו השאירו לי את המינון, אולם הורו לי לקחת כל פעם אחד בבליעה ואת הכדור השני באופן וגינלי. אני מודאגת: עד כה במעקבים שעברתי לא היתה שום בעיה עם הרירית. האם ייתכן שפתאום נוצרה בעיה כזו?!. (זה כנראה לא קשור להיסטרוסקופיה, כי במחזור שבו ביום ה- 7 בערך בוצע הניתוח, בסופו של אותו מחזור כשבאתי לטרום מעקב כדי לוודא שאפשר להתחיל אסטרופם ראו רירית של 11.5 מ"מ). מה יכולה להיות הסיבה לאי ההתעבות? וגם אם הכדורים לא די משפיעים בבליעה, האם לא מתרחשת בינתיים גם הפעילות ההורמונלית הטבעית של הגוף, שמעבה את הרירית?או שהכדורים עוצרים את המהלך הטבעי? תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרירית לא מתעבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יעלה

ד''ר דוד ישי
    22/06/2007

אם אני מבין נכון מדובר באירוע חד פעמי. קשה לי לתת הסבר. את אותה תופעה אפשר לראות אצל נשים שבמחזור מסויים מגיבות בצורה לא טובה לאותו מינון של הורמונים לגרוי השחלה שבמחזורים קודמים נתן תגובה מצויינת. לפעמים שוה להפסיק את הטיפול ולהתחיל אותו שוב אחרי מנוחה קצרה. אפשר לנסות תכשיר שנספג דרך העור במדבקה ( אוורל )
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המהירה!

יעלה
    23/06/2007

תודה רבה, ד"ר ישי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו