שאלה לגביי תרופות הורמונליות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לגביי תרופות הורמונליות
    דגנית
    08/08/2008

שלום רב שמי מירב אני בת 39 ו4 חודשים נישאתי לפני 4 חודשים ,ללא הריונות קודמים. בעלי הינו הראשון בחיי ,לא לקחתי גלולות מעולם .לפני כפחות משבוע עשיתי בדיקות לפריון והתוצאות הראו LH14.3 FSH26.5 פרולקטין 217 פרוגסטרון 20.3 .כתוצאה מזה הרופאה המליצה לקחת תרופה בשם דופסטון כבר ביום א הקרוב וכשאקבל מחזור לקחת ביום ה5 למחזור פרוגילוטון .חשוב לציין שאני מקבלת מחזור מידי חודש ,אולם בשנה האחרונה מס הימים השתנה לדוגמה :פעם 25 יום פעם 27 יום ופעם 43 . כמו כן ,המחזור נמשלך יומיים מלאים בעוד שהיומיים הבאים יש הפרשה מועטת וחד פעמית לאותו יום . האם תרופות אלה שניתנו לי הם הנכונות לקחת ?האם לא קיים סיכון ותופעות לוואי ?האם עלול להיווצר נוזל בבטן? האם אחרי טיפול כזה יש מצב להיכנס להריון באופן טבעי ? אני ביום ה9 לאחר המחזור ומספר ימים כואבת לי הבטן התחתונה ללא שום תרופה ,מהי יכולה להיות הסיבה? תודה מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מירב שלום

פרופ' שחר קול
    08/08/2008

לפי רמת הפרוגסטרון הבדיקה נלקחה לאחר ביוץ, ולא בזמן הנכון מבחינה הורמונאלית. מציע לחזור על הבדיקה ולכלול גם אסטרדיול כדי לוודא שהתוצאה אכן משקפת המציאות.
    התרופות שהוצעו לא גורמות לתופעות לוואי.
    לגבי הריון - יש לראות את מלוא התמונה כדי להעריך.
    כאב בטן תחתונה - מציע להיבדק כדי לאבחן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הבדיקות

דגנית
    08/08/2008

קיבלתי ב2-7 מחזור ונעשתה בדיקת דם 1 ב23/7אחר כך קיבלתי ב27 לחודש 7 ונעשתה בדיקת דם נוספת ביום ה3 למחזור ב29 לשביעי האם התוצאות הנמוכות של ה FSHושל ה LH מהפרורוגסטרון? האם התרופות שהיא נתנה מעלות את ההורמון דופסון ופרוגילוטון? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירב שלום

פרופ' שחר קול
    09/08/2008

רמות ה - FSH ו-LH הינן חסרות משמעות אלא אם במקביל נמדדת רמה נמוכה של E2 ו - P.
    דופסטון = תכשיר פרוגסטיני.
    פרוגילוטון = תכשיר המכיל בחציו הראשון אסטרדיול, ובחציו השני אסטרדיול + תכשיר פרוגסטיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו