פרוגסטרון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרוגסטרון
    מאיה
    08/08/2008

אני בת 30. מזה מספר חודשים מנסים הזרעה והשבחה על בסיס מחזור טבעי עם תזמון על ידי אוביטרל (בגלל בעיית הזרע). שמתי לב בבדיקות הדם במעקב הביוץ שהפרוגסטרון הולך ועולה לקראת הביוץ, בעוד שמכל הספרים והפורמים למדתי שהפרוגסטרון אמור לרדת לקראת הביוץ מתחת ל-4. בבדיקות דם של יום לפני הביוץ הפרוגסטרון עמד על 6 (ואסטרדיול על 1,500). האם יכול להיות קשר בין המגמה ההפוכה של רמת הפרוגסטרון אצלי לבין הכשלון בהשגת הריון מהזרעות עד כה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוגסטרון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני לא רופאה...אבל...

תלתל
    09/08/2008

הפרוגרסטרון תמיד עולה לקראת הביוץ וזה בעצם אחד הסימנים לזה שהוא מתקרב - מה שקראת בפורומים זה שזו התקופה בו הערכים שלו הם הנמוכים ביותר מאחר ולאחר הביוץ הם עולים מעל ה 10. נשמע לי שהכל תקין אצלך. בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית שלום

פרופ' שחר קול
    09/08/2008

"מבשר" הביוץ הוא בעצם ה - LH שרמתו עולה בחדות 36-48 שעות לפני הביוץ.
    מעקב אחר רמת ה - LH עשוי לתזמן הביוץ הטבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזמון הביוץ

ליאת
    10/08/2008

ד"ר קול שלום, בהמשך לנאמר רציתי לשאול בבקשה, אני אחרי 3 הזרעות, שתיים על ביוץ טבעי ואחת עם איקוקלימין. גם עכשיו אני לוקחת איקוקלימין לקראת ההזרעה הבאה. מתחילת הדרך אני מלווה בתחושה שהביוץ שלי לא תוזמן נכון, מוקדם מדי, את כל ההזרעות ביצעו ביום ה-12 למחזור (אורך המחזור שלי נע בין 27-28 יום), כאשר הזקיקים נמדדו בעזרת אולטרסאונד בלבד ונראו "מוכנים". כששאלתי מדוע לא עושים גם בדיקת דם כדי לבדוק אם הביוץ קרב, קיבלתי תשובה מתחמקת ומאוד לא ברורה, משהו בסגנון, "המערכת שלנו מאוד משומנת ואנחנו יודעים את העבודה". בהזרעה האחרונה למשל, הבדיקה נערכה ביום שישי, נמצאו 3 זקיקים מובילים, בגודל 17, 18 ו-19 מ"מ, וביום ראשון בוצעה ההזרעה, על פי ההערכה שעד אז, הביציות יבקעו מהזקיקים. האם בדיקת אולטרסאונד מספיקה או שנהוג לשלב אותה עם בדיקת דם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

ליאת
    10/08/2008

החודש התחלתי את האיקוקלימין ביום ה-3 למחזור, כדור אחד ביום למשך 5 ימים. הבנתי שצריך להתחיל לקחת אותם ביום ה-5, האם זה משמעותי? אם כן, מה יכולות להיות ההשלכות? תודה מראש על העזרה והאדיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    11/08/2008

אפשר להתחיל הטיפול ביום 3 למחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת שלום

פרופ' שחר קול
    11/08/2008

תיזמון הביוץ מושג לרוב ע"י זריקת אוביטרל או פרגניל.
    אם מתכוונים לזיהוי הביוץ הטבעי ללא כל התערבות יש צורך במעקב של בדיקות דם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד הבהרה קטנה בבקשה

ליאת
    11/08/2008

אז מתשובתך, אני יכולה להסיק שאין מקום לבצע בדיקת דם עם איקוקלימין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    11/08/2008

לרוב מנסים להקל על המטופלת ולצמצם את מספר בדיקות הדם.
    לתיזמון הביוץ משתמשים עם אוביטרל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו