מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוגסטרוןמאיה08/08/2008
אני בת 30. מזה מספר חודשים מנסים הזרעה והשבחה על בסיס מחזור טבעי עם תזמון על ידי אוביטרל (בגלל בעיית הזרע). שמתי לב בבדיקות הדם במעקב הביוץ שהפרוגסטרון הולך ועולה לקראת הביוץ, בעוד שמכל הספרים והפורמים למדתי שהפרוגסטרון אמור לרדת לקראת הביוץ מתחת ל-4. בבדיקות דם של יום לפני הביוץ הפרוגסטרון עמד על 6 (ואסטרדיול על 1,500). האם יכול להיות קשר בין המגמה ההפוכה של רמת הפרוגסטרון אצלי לבין הכשלון בהשגת הריון מהזרעות עד כה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופאה...אבל...
תלתל09/08/2008הפרוגרסטרון תמיד עולה לקראת הביוץ וזה בעצם אחד הסימנים לזה שהוא מתקרב - מה שקראת בפורומים זה שזו התקופה בו הערכים שלו הם הנמוכים ביותר מאחר ולאחר הביוץ הם עולים מעל ה 10. נשמע לי שהכל תקין אצלך. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית שלום
פרופ' שחר קול09/08/2008"מבשר" הביוץ הוא בעצם ה - LH שרמתו עולה בחדות 36-48 שעות לפני הביוץ.
מעקב אחר רמת ה - LH עשוי לתזמן הביוץ הטבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון הביוץ
ליאת10/08/2008ד"ר קול שלום, בהמשך לנאמר רציתי לשאול בבקשה, אני אחרי 3 הזרעות, שתיים על ביוץ טבעי ואחת עם איקוקלימין. גם עכשיו אני לוקחת איקוקלימין לקראת ההזרעה הבאה. מתחילת הדרך אני מלווה בתחושה שהביוץ שלי לא תוזמן נכון, מוקדם מדי, את כל ההזרעות ביצעו ביום ה-12 למחזור (אורך המחזור שלי נע בין 27-28 יום), כאשר הזקיקים נמדדו בעזרת אולטרסאונד בלבד ונראו "מוכנים". כששאלתי מדוע לא עושים גם בדיקת דם כדי לבדוק אם הביוץ קרב, קיבלתי תשובה מתחמקת ומאוד לא ברורה, משהו בסגנון, "המערכת שלנו מאוד משומנת ואנחנו יודעים את העבודה". בהזרעה האחרונה למשל, הבדיקה נערכה ביום שישי, נמצאו 3 זקיקים מובילים, בגודל 17, 18 ו-19 מ"מ, וביום ראשון בוצעה ההזרעה, על פי ההערכה שעד אז, הביציות יבקעו מהזקיקים. האם בדיקת אולטרסאונד מספיקה או שנהוג לשלב אותה עם בדיקת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ליאת10/08/2008החודש התחלתי את האיקוקלימין ביום ה-3 למחזור, כדור אחד ביום למשך 5 ימים. הבנתי שצריך להתחיל לקחת אותם ביום ה-5, האם זה משמעותי? אם כן, מה יכולות להיות ההשלכות? תודה מראש על העזרה והאדיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול11/08/2008אפשר להתחיל הטיפול ביום 3 למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת שלום
פרופ' שחר קול11/08/2008תיזמון הביוץ מושג לרוב ע"י זריקת אוביטרל או פרגניל.
אם מתכוונים לזיהוי הביוץ הטבעי ללא כל התערבות יש צורך במעקב של בדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד הבהרה קטנה בבקשה
ליאת11/08/2008אז מתשובתך, אני יכולה להסיק שאין מקום לבצע בדיקת דם עם איקוקלימין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול11/08/2008לרוב מנסים להקל על המטופלת ולצמצם את מספר בדיקות הדם.
לתיזמון הביוץ משתמשים עם אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)