לד"ר ישי - שאלות לאחר בדיקות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לד"ר ישי - שאלות לאחר בדיקות
    לימונית
    10/08/2008

ד"ר ישי שלום רב, הייתי היום במיון אצל ד"ר מזור. קשה לי להבין את כל הכתב שלו, אז אכתוב רק מה שמובן יותר. PV (או PU) + הפרשה חומה בנרתיק. רחם בגודל תקין. מ"ד רגיש בזמן הבדיקות. רגישות קלה בדוגלס ובהזזת צוואר הרחם. ב אוד ברחם ריית סדירה. זקיק בשחלה השמאלית. שחלה ימנית במ"פ. קיבלתי 2 כדורי אוגמנטין ליום של 876 מ"ג למשך 5 ימים. לא נבדקתי בדיקה עם הספקולום, כי כשהוא התכוון לעשות אמרתי שמאוד כואב לי עם זה, ורק אם אין ברירה, והוא אמר שלא חייבים, אז לא עשינו, כך שכל האבחנה היא על סמך הכאבים שלי בזמן בדיקת האולטרסאונד. רציתי לשאול לגבי המצב -האם לפי מה שמתואר כאן נראה שאני במחזור, או שזה בכלל הפרשות דמיות שקשורות לדלקת? והאם במידה ולא יהיה מחזור כמו שצריך, רופא הנשים יכול לתת לי כדורים להתחלת המחזור או לחזור אליכם, ל-IVF? השאלה רק כמה זמן לחכות עד שצריך ללכת לרופא לקבל כדורים. תזכורת: (גרידה ב-1.7.08)? בתודה מראש, לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקפיצה

לימונית
    10/08/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת תזכורת

לימונית
    10/08/2008

ד"ר ישי, אני פתאום נזכרת שהתאריך בו נבדקתי על ידך הוא ה-25/7, ובאותה הבדיקה אמרת שאתה רואה זקיק בגודל 19 מ"מ (או ס"מ). כלומר, שזה דיי הגיוני שעכשיו צריך להגיע המחזור. ומכאן חזרה לשאלה - האם להתייחס לזה כאל מחזור, למרות שעדיין אין דימום כמו שצריך, ומה קורה מבחינת הדלקת, האם ניתן יהיה להתחיל טיפול בקרוב? בתודה מראש, וערב טוב לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ש. שלא נענתה

לימונית
    10/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות נוספות

לימונית
    11/08/2008

ד"ר ישי שלום, מאתמול, לאחר התחלת האוגמנטין, התחילו גם סחרחורות, שילשולים, הופיע גם חום (37.8), צמרמורות ועדיין כאבי בטן. נכון להיום (11/7) אין כבר את ה"מעין דימום" הזה. ברצוני לדעת: 1) האם באמת ייתכן וזה לא היה בכלל מחזור אלא הפרשה של הדלקת ברחם? 2) האם בעקבות הדלקת מומלץ לי לעבור בדיקה כלשהי לאיתור בעיות שיכולות להיות בעקבות הגרידה (כמו היסטרוסקופיה, לפרוסקופיה וכו')? 3) מתי מומלץ לי לעשות משהו כדי לקבל מחזור (כבר עברו כ-6 שבועות מאז הגרידה)? (ואיך ומתי מתחילים טיפול כזה?), ולמי עליי לפנות (וכל זאת כמובן במידה ואני לא זקוקה לבדיקות מסעיף 2)? 4) האם נראה לך שפשוט יש לי תגובה לא טובה לאוגמנטין ואולי משם כל הצרות הנוספות? בהמון תודות מראש, לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לימונית

ד''ר דוד ישי
    11/08/2008

חכי עוד יום. אם התלונות שספרת עליהם ימשיכו את צריכה להבדק שוב. אולי צריך להחליף אתהאנטיביוטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לימונית

ד''ר דוד ישי
    11/08/2008

ראשית קחי את הכדורים. זה חשוב אם יש חשד לזיהום. אין כזה דבר דימום של זיהום או דלקת. אני מקוה שבזמן הקרוב יופיע וסת ממש שממנו אפשר יהיה להתחיל בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לתשובה חד משמעית

לימונית
    13/08/2008

ד"ר ישי היקר שלום, ראשית, אציין שהתופעות שציינתי לאחרונה, של בחילות ושילשולים וחום , חלפו לאחר יום-יומיים, כאבי בטן מדי פעם עדיין יש, אבל לא מהסוג שהיו, אלא הרבה יותר מתונים. 1) בתשובתך הקודמת אליי ענית לי שאין דבר כזה דימום של דלקת או זיהום. אם כך, האם בכל זאת זה היה סוג של מחזור? אם לא - אז מה זה יכול להיות? זה חשוב לי כדי לדעת באיזה מצב אני נמצאת כרגע מבחינת ביוץ ומחזור. 2) בתשובותיך אליי לא ענית לי האם כדאי לקחת כדורים להתחלת מחזור? ואם כן, מתי כדאי להתחיל לקחת אותם? אני זקוקה לתשובה חד משמעית בעניין זה, וממי אני יכולה לקבל אותם - האם רק אצלכם במרפאת פריון או שגם מרופא הנשים בקהילה ? וגם באיזה כדורים מדובר? בהמון תודה והערכה וערב נפלא לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום למונית

ד''ר דוד ישי
    13/08/2008

אצל חלק מהנשים יש דימום לסירוגין בכל התקופה עד קבלת הוסת. עדיף לחכות לוסת ולא להתערב , כמובן כל זמן שהדברים מתנהלים בצורה סבירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו