התייעצות בנוגע לפרוטוקול ה"מנצח"...

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התייעצות בנוגע לפרוטוקול ה"מנצח"...
    תאיר
    11/08/2008

בת 35, ללא ניסונות קודמים להרות (תרומת זרע) פרופיל הורמנלי תקין, ווסתות סדירות כל 25-28 יום בתמונת us שחלות פוליציסטיות. אחרי 3 הזרעות על בסיס המחזור הטבעי - לא נצפו ביוצים "יפים" ה-lh קפץ בזקיק 16-17 וה-e-2 היה גבוה ביחס לגודל הזקיק. כ"כ תמיד היו גם זקיקים קטנים נוסף לזקיק המוביל. סבב 4 תחת פוריגון 50- אחרי 9 ימי הזרקה ה-lh קפץ כשהיו כ-8 זקיקים בין הגדלים 12-14 סבב 5 - תוכנן להוסיף פוריגון וצטרו' בזקיק 15. בפועל הסבב החל עם ציסטות, ועם lh שקפץ בזקיק 13, ואז הוספו הצטרו'+150 פוריגון. אחרי 3 ימי הזרקת 150+צטרו' הועלה המינון ל-225 פוריגון לעוד 3 ימים. במעקב האחרון לפני ההזרעה: 31.7- שני זקיקים 15.5,16.5 , ועוד קטנים ורבים בגודל 10. e-2 3850, באותו יום הוזרקו צטרוטייד +פוריגון. 1.8.08- 2 אוביטרל 3.8.08- הזרעה אחרי מספר ימים התחלתי לחוש בכאבי בטן גוברים והולכים. ב- 8.8.08 בבדיקת אולטרסאונד נצפו שחלות מוגדלות כשבתוכן ריבוי ציסטות בגדלים של מעל 20. e-2 היה מעל 20.000 . הייתי אמורה לקבל אוביטרל לתמיכה אך ביטלו לי אותו וכן לא נתנו לי חלופה אחרת. שאלה בנוגע לסבב הזה- - האם ייתכן שהזקיקים בגודל 10 גדלו תוך 3 ימים לזקיקים שמכילים ביצית בשלה? ואם לא, מהיכן כל הציסטות הגדלות האלו? מודאגת מהסיכון להריון מרובה עוברים. שאלות בנוגע לעתיד- רוצה להוסיף שהפרוגסטרון שלי בכל הסבבים היה מעט גבוה (סביב 3.5-4 בתחילת הסבב). הרופאים מאוד מופתעים מהתגובות הסוערות שלי למינונים של הפוריגון, וגם אני די מיואשת ודואבת כרגע. לא בונה הרבה על הצלחת הסבב הזה, וחושבת על העתיד. איזה סוג פרוטוקול יכול להתאים לי כך שייצור זקיק-שניים ולא מצב של גירוי יתר שחלתי? וכמה ניסיונות עוד אצטרך לעשות לפני מעבר ל-ivf?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאיר שלום

פרופ' שחר קול
    11/08/2008

הרושם הוא שקשה מאוד לשלוט על עוצמת התגובה השחלתית שלך.
    לכן יש לשקול מעבר ל - IVF.
    מומלץ פרוטוקול על בסיס אנטגוניסט (כמו ציטרוטייד) , ואפשרות לביוץ עם דקפפטיל כדי למנוע גירוי יתר שחלתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה + שאלות

תאיר
    11/08/2008

האם להערכתך אין מקום לנסות פרוטוקול נוסף עם מינון נמוך יותר של סטימולציה מתחילת הסבב לפני המעבר ל-ivf? כ"כ האם הפרוגסטרון שציינתי לא פוגם באיכות הביציות? ואם כן, מהי הדרך להוריד אותו? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאיר שלום

פרופ' שחר קול
    11/08/2008

לדעתי יש בהחלט מקום, אם כי בזהירות מירבית וסבלנות רבה.
    פרוגסטרון ברמות של 3 - 4 לא פוגע באיכות הביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הכוונה זהירות מירבית?

תאיר
    11/08/2008

האם מעקב יום-יומי? האם מינון של 25 יחידות הוא בכלל "טיפולי" או שבין 50 ל-25 יש גם ביניים? האם מינון נמוך יותר יגייס פחות זקיקים? או שרק יגדל אותם יותר לאט? לפני שהפרוטוקול שעשיתי כעת הוצע לי פרוטוקול ארוך סטנדרטי עם דקא יומי. בגלל שאני עדיין בהזרעות סירבתי, ואז הציעו לי את הפרוטוקול שבוצע בפועל. אני מבינה שאתה לא ממליץ על שימוש בדקא כי אז אי אפשר להשתמש בו כמבייץ. האם כאשר יש מטופלת שכן מבייצת גם ללא טיפול אין אפשרות לעשות פרוטוקול עם דקא, ולקראת ההזרעה כשהזקיק בשל להפסיק את הדקא ולהמשיך רק סטימולציה (מעין הפוך על הפוך) ולתת לגוף לבייץ לבד? אולי אני טועה אבל קיבלתי מהרופאים את הרושם שפרוטוקול עם דקא ניתן להשתלט יותר טוב על הגוף ותגובותיו... תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זהירות

פרופ' שחר קול
    12/08/2008

הכוונה ל - chronic low dose
    מינון נמוך ארוך טווח, ועליות קטנות, לפעמים אפילו של 8 יחידות בין המינונים.
    כל זאת - לטובת ביוץ ו- IUI.
    אם IVF על הפרק - פרוטוקול אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה ושאלה אחרונה (אשתדל)

תאיר
    12/08/2008

באם יוחלט על ivf איזה פרוטוקול היית ממליץ? האם אז כן את הפרוטוקול המסורתי הארוך עם הדקא היומי? ואיך אז להימנע מגירוי יתר? או שגם אז היית ממליץ על פרוטוקול קצר רק בימנונים יותר גבוהים של סטימולציה? כ"כ, האם לעובדה שאין לי בעיית lh (להיפך...) זה אומר שתכשירים שהינם רק fsh יספיקו או שבכל מקרה בפרוטוקולים של ivf משלבים גם lh בפרוטוקול? תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוטוקול

פרופ' שחר קול
    13/08/2008

אעדיף פרוטוקול קצר על בסיס אנטגוניסטים כדי שתהיה אפשרות לגרום לביוץ עם אגוניסט ולמנוע גירוי יתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אתמול קיבלתי מחזור - האם

תאיר
    14/08/2008

הצניחה בהורמונים הגיונית??? 1.8. אוביטרל- 3.8. הזרעה 7.8. - גירוי יתר שחלתי לפי בדיקות דם ומראה ב-us בדיוק לפני שבוע ביום ה': pmol/L 20121 ESTRADIOL (E-2) - IU/L 1.4 LH - nmol/L 84.3 PROGESTERONE (וזו לא טעות במעבדה כי יום למחרת לקחו לי שוב דם כי גם הרופא חשב שטעו) 13.8. - קיבלתי מחזור והיום 14.8 pmol/L <250 ESTRADIOL (E-2) - IU/L 1.6 FSH - nmol/L 5.2 PROGESTERONE - IU/L <2 BETA-HCG אז קיבלתי אחרי 10 ימים מההזרעה, וזה לא קרה לי בסבבים הטבעיים (שבהם קיבלתי 12 יום אחרי ההזרעה) איך זה יכול להיות "הצניחה" ההורמנלית הזו? ומה עושים כדי שלא תחזור על עצמה? (כלומר איזה סוג של תמיכה יעזור כאן?) תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאיר שלום

פרופ' שחר קול
    15/08/2008

הצניחה נובעת מכך שלא הושג הריון.
    "תמיכה" לא תשנה מצב זה, אלא אם היה שימוש באנלוגים של GNRH במהלך הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו