הפריה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפריה
    אפרת
    16/08/2008

שלום אני בת 26 שנתיים מנסה הריון לקחתי אקקלומין אני בטיפול סיני 3חודשים ואין הריון הייתי אצל כמה רופאים . בפעם האחרונה שהייתי אצל הרופא עשיתי צילום רחם שהיה תקין ובדיקות דם תקין הוא נתן לי גם אקקלומין . אני יודעת שרק הפריה חוץ תעזור אצלי הכל היה רק בדרך הקשה . אני רוצה לעשות הפריה חוץ האם אני יכולה ללכת לכל רופא נשים ולעשות הפריה או לעשות מעקב מחדש אני לא מרוצה מהרופא האחרון שהייתי והיום גם קיבלתי ואני לא רוצה לפספס עוד חודש בתודה אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפריה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפרת שלום

פרופ' שחר קול
    17/08/2008

הפריה חוץ גופית היא פעולה רפואית שיש לה הוריות רפואיות.
    יש לעבור הקפידה על כל החומר הרפואי כדי לייעץ ל: האם באמת הצעד הבא הוא הפריה חוץ גופית, או שניתן להשיג הריון בדרך אחרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר לפרוצדורה

לימונית
    17/08/2008

כרמית שלום, ראיתי שקיבלת תשובה מד"ר קול, אך נדמה לי ששאלת על הפרוצדורה, ושלא נענית בנושא הזה. לפי הידוע לי, כל זוג שמנסה להרות כשנה ולא מצליח יכול לבקש הפניה לרפואת פריון. את ההפניה צריך לפי הידוע לי לקבל מרופא נשים בקהילה, אבל אולי יש גם אפשרות לפנות ישירות, שווה לך לברר את זה במקום בו תרצי להיות מטופלת. בכל מקרה, במידה ותופני למרפאת פריון והפריה חוץ גופית, תתבקשי לבצע מספר בדיקות הורמונליות ותעברי גם בדיקה גופנית, ואם את בגיל 40 ומעלה תדרשי לבצע גם ממוגרפיה. חלק מהמרפאות לא עוסקים בהפריה חוץ גופית, אלא רק בהזרעות, וכדאי לברר זאת מראש, בהמשך דבריי תביני למה. לאחר שיתקבל הפרופיל ההורמונלי שלך , בנוסף לממצאים בבדיקתך הגופנית, ובמידה ולא התגלתה אצלך שום בעיה מכנית, תתחילי בתהליך לקראת הזרעה. ללא בעיות מכניות או בעיות אחרות המחייבות הפריה חוץ גופית (כמו בעית זרע למשל), הפרוטוקול מחייב להתחיל קודם כל בהזרעות. ורק במידה ו-3 הזרעות המערבות גירוי זקיקים לא הצליחו, מאשרים את הטיפול בהפריה חוץ גופית (זוהי בקשה המופנית ממרפאת הפיריון בה את מטופלת אל ועדה שעוסקת באישורים האלה). בהתאם למצבך ההורמונלי ולגילך - יוחלט האם תקחי זריקות לגירוי זקיקים או לא. בכל מקרה תעברי מעקב זקיקים ובדיקות דם, על מנת לראות מתי מתרחש אצלך הביוץ. בהתקרב הביוץ תתבקשי לקחת זריקה להשראת הביוץ, על מנת לתזמן את ההזרעה, ויום עד יומיים אחר כך תתבצע ההזרעה. ההזרעה היא תהליך בו פותחים עם הספקולום את צוואר הרחם ומחדירים דרכו קטטר שבתוכו הזרע של הבעל (או תרומת זרע), והיא מתבצעת ללא הרדמה ועורכת מספר דקות. יש רופאים שיגידו לך לשכב מספר דקות וכאלה שיגידו לך שאת יכולה לקום מיד. וזהו, התהליך נגמר, ולאחריו מחכים עד לבדיקת הדם שמורה האם יש או אין היריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימונית: מסיר הכובע בפנייך.

פרופ' שחר קול
    17/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר קול - תודה

לימונית
    17/08/2008

מקווה שזאת לא היתה חוצפה מצדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו