בטן נפוחה אחרי IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בטן נפוחה אחרי IVF
    דליה
    18/08/2008

שלום אני אחרי IVF ראשון (שאבו 11 והחזירו 2). השאיבה היתה לפני 6 ימים. החזרה לפני 4 ימים. הבטן שלי מאד נפוחה - אך אין לי כאבים. האם זה סימן לגירוי שחלתי, או אם אין כאבים אז זה בסדר. האם צריך לפנות לרופא? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטן נפוחה אחרי IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה

שוש
    18/08/2008

היי, תוכלי לספר לי קצת על התהליך של הIVF? כיצד מתרחש, איפה, האם בהרדמה, או בטישטוש, כמה זמן זה לוקח וכ'ו. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF - אין לך מה לדאוג!

טלי
    19/08/2008

תהליך IVF : במהלך התקופה את מזריקה הורמונים לצורך השראת ביוץ (שיהיו הרבה ביציות במקום אחת) ותזמון הביוץ. כשהזקיקים מספיק גדולים מזמינים אותך ואת בן זוגך לשאיבה של ביציות ומתן זרע. ביום השאיבה מרדימים אותך בהרדמה מאד קלה לכמה דקות ושואבים (אפשר גם בלי הרדמה אבל פחות נעים כמובן) ואז את נחה כשעתיים, מקבלת תה ועוגיות והולכת הביתה. בעלך משאיר שם בכוסית את תרומתו שלו. לא כואב בכלל!! נהוג לנוח קצת בבית ולשתות הרבה. יש לוודא שאין חשש לגרוי יתר (נפיחות, בחילות, כאבים וכ"ו) שאם כן, יש לפנות לרופא שלך. את הביציות ששאבו מפרים במעבדה. אם הכל תקין בדרך כלל כיומיים אחר כך מחזירים לך כשני עוברים מופרים (אם את מבוגרת אז לפעמים שלושה). אם נותרים עוברים מקפיאים לך אותם לפעם הבאה. ההליך נעשה תמיד בבית חולים, או פרטי או ציבורי. את ממשיכה לקחת תמיכה הורמונלית כשבועיים. אז את עושה בדיקת דם להריון המכונה בטא. אם את בהריון נהוג להמשיך את התמיכה עוד מספר שבועות. אין לך מה לחשוש! אני מאחלת לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיר שלום

פרופ' שחר קול
    19/08/2008

כן, נפיחות של הבטן יכולה להיות סימן לגירוי יתר.
    רצוי להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו