האם יש דבר כזה fsh נמוך מדי?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם יש דבר כזה fsh נמוך מדי?
    תאיר
    27/08/2008

החודש הזה בפרופיל הורמנלי ( יום 2 למחזור) יצא לי fsh 1.6 e-2 230 lh- 3.5 בחודשים קודמים בי"מ 3 או 4 זה בדר"כ סביב 3-3.5 לכל היותר,והפעם הראשונה שנבדקתי היתה לפני שנתיים וחצי ומאז ה-fsh לא משתנה) רמות e-2 תקינות. יש איזה שהוא חשד לשחלות פוליציסטיות לפי מראה us אבל זה פחות מתבטא בפרופיל ההורמנלי או בסימנים גופניים אופייניים. בנוסף, יש לי פרוגסטרון מעט מוגבר (סביב 4 בשלב הפוליקולרי) לציין גם שיש לי כבר 20 שנה מחזורים סדירים ואני בת 35. בנוסף, עם הטיפולים והמעקבים מתברר שיש לי נטייה מוגברת לייצור ציסטות שיכולות להישאר בשחלה גם עד לביוץ. האם ייתכן שאין לי ביציות? שאני "מבייצת" על ציסטות/זקיקים ריקים? לא היה מצופה מבחורה בגילי ל-fsh גבוה יותר שמעיד שיש פעילות שחלתית/ביזבוז של מאגר הביציות? האם העובדה שבמהלך שנתיים וחצי ה-fsh נשאר באותה רמה אינה בעייתית? ואם כן, האם יש דרך יותר מדוייקת/אמינה לבדוק את הרזרבה השחלתית ו/או איכות הביציות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם יש דבר כזה fsh נמוך מדי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאיר שלום

פרופ' שחר קול
    28/08/2008

אם יש ביוץ סדיר, הרי לרמת ה - FSH הנמוכה יחסית אין כל משמעות.
    איכות הביציות ניתנת להערכה רק במסגרת מחזור IVF.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו