קוסטינג והיעדר הפריות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קוסטינג והיעדר הפריות
    דידי
    28/08/2008

שלום רב. עקב גירוי יתר לפני IVF (שחלות פוליציסטיות) נעשו לפני שאיבת הביציות יומיים של קוסטינג, עם הזרקת דקפפטיל בלבד ללא הורמונים. בשאיבה נשאבו רק חמש ביציות (היו הרבה זקיקים ריקים) ולא התפתחו עוברים בכלל.זהו טיפול ה IVF השני שלי. אציין שבטיפול הקודם נעשה יום אחד של קוסטינג (גם כן בשל גירוי יתר) ואמנם נשאבו 16 ביציות והתפתחו 7 עוברים, אך כולם היו באיכות בינונית. האם הקוסטינג הוא אמנם דבר העלול לגרום לאיכות עוברים ירודה או להיעדר הפריות (עקב איכות ביציות ירודה)? נאמר לי שבפעם הבאה כדאי לבצע פרוטוקול ארוך (עד עכשיו הפרוטוקולים היו קצרים) עם כמות הורמונים נמוכה כי יתכן שהקוסטינג אינו מתאים לי ופוגם באיכות הביציות. אציין שאני בת 34 ללא ילדים. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוסטינג והיעדר הפריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דידי שלום

פרופ' שחר קול
    28/08/2008

אכן, קוסטינג עלול לפגוע באיכות הביציות והעוברים.
    יש לשקול בהמשך מחזור על בסיס אנטגוניסט למניעת ביוץ מוקדם וגרימת ביוץ עם אגוניסט. פרוטוקול זה ימנע הצורך בקוסטינג וימנע סיכון של גירוי יתר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו