מה לעשות? אחרי שנה של הזרעות...

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מה לעשות? אחרי שנה של הזרעות...
    יעל
    01/09/2008

שלום. אני בת 32 נשואה כבר 7 שנים ומטופלת בקופת חולים מכבי בשנה האחרונה. מאחר והבעייה היא אצל בעלי - מס' זרעים נמוך מעוד 15 מיליון מקסימום, כשאחוז פתולוגים מתקרב ל100%, כל ההזרעות שעשו לי כמובן לא הצליחו והדבר היחיד שמצליח להשפיע זה ההורמונים שאני מזריקה. לאחר שיעצו לי 80 איש לפנות למומחה עשיתי בירורים וגיליתי שעלות הפגישות + הזריקות + הטיפול תחת ידיו עולים הון!!!!!!!! אני לא מבינה מה צריך לעשות כדי שקופת החולים תאשר לי הפרייה חוץ גופית, שזה כל מה שאני רוצה לפני שאני מרימה ידיים סופית! הטיפולים האלא נמאסו עליי, היחס במכבי נמאס עליי! בעלי (קופת חולים מאוחדת) הציע שיפנה למומחה שיכתוב כי הוא ממליץ על הפרייה חוץ גופית בלבד כי שום דבר אחר לא יצליח! יש לציין שבעלי עבר תאונת דרכים ונפגע קשה באיזור האשכים, ועבר ניתוח וריקוצל, היום שנה וחצי לאחר הניתוח עדיין אין תוצאות והצלחה! אני מיואשת ועצבנית על בסיס יומי, על סף דמעות רק מלחשוב על זריקות והורמונים, ואני יודעת שאם משהו בעתיד יקרה לי מכל הטיפולים האלה לא יהיה גם את מי להאשים! מה לעשות??? אין לי עוד כוח וזמן לבזבז!!! למי לפנות? מי יכול לעזור לקדם עניינים מבלי שאצטרך מכות את ביתי כדי לממן את זה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מכבי מאפשר הפרייה עד גיל 45

דנה
    01/09/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVF

דליה
    01/09/2008

יעל עד כמה שידוע לי לאחר 3 נסיונות מטיפול מסויים הקופה מאפשרת עלית מדרגה. כלומר אחרי 3 הזרעות בלי הורמונים....עוברים ל 3 הזרעות עם הורמונים ואח"כ אם לא נקלט זכותך לבקש IVF.. אם את טוענת שבצעת כבר מעל 10 נסיונות ללא הצלחה, אני לא רואה סיבה סבירה לכך שהרופא יתנגד להמליץ על IVF....והקופה בטח תאשר... האם ביקשת מהרופא שיתן לך מכתב המלצה ל IVF לקופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

רונית
    01/09/2008

יעל שלום! אשמח לנסות לעזור לך מנסיוני האישי. יש לי עבורך שם של רופא במכבי המתמחה בפוריות ושתוכלי להגיע אליו ללא הוצאות מיותרות. באם תרצי השאירי לי טלפון שלך כאן בפורום ואצור איתך קשר. אני בעיצומם של טיפולים וקופ"ח מכבי מממנת את הרוב כך שההוצאות הן לא מטורפות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

לימונית
    01/09/2008

יעל שלום, אני אמנם חברה ב'שירותי בריאות הכללית', אבל אני מניחה שהפרוצדורה היא אותה פרוצדורה בכל הקופות, וגם תשובתה של רונית אליך מאשרת זאת. מכיוון שאמרת שהשתמשת כבר בזריקות, אני מניחה שהתכוונת בתוכן לזריקות מגרות זקיקים, ואם השתמשת באופציה זו כבר לפחות 3 פעמים, זכותך לעבור לטיפולי IVF. באם את הולכת דרך הקופה, ואם זה דומה לנעשה ב'כללית', במידה ואכן תחליטו ביחד עם רופא היחידה על טיפולי IVF, היחידה בה את מטופלת תעביר את הבקשה לועדה המאשרת את הטיפולים הללו. לפי הנראה - במידה ואכן עברת כבר 3 טיפולים המוזכרים מעלה, לא תהיה לך בעיה לקבל אישור כזה. אז פשוט מה שאת צריכה לעשות עכשיו, זה להיפגש עם רופא היחידה ולבקש ממנו לעבור לטיפולי IVF. מכיוון שלקחת כבר זריקות, את בטח יודעת ש"ניתן לעמוד בזה", לפחות מבחינה פיזית-גופנית. מבחינות אחרות זה באמת מהווה בעיה רצינית (גם מבחינה כלכלית וגם מבחינת שינוי סדר היום ותלות במי שמזריק לך) בעיות שצריך למצוא להן כל מיני פתרונות, אבל זה שווה את זה. מאחלת לך שתהרי במהרה (וגם לעצמי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל שלום

פרופ' שחר קול
    01/09/2008

מציע לבקש מהרופא המטפל שיגיש בקשה ל - IVF. לפי תיאורך - סיכוי מצוין שיאושר.
    דרך אגב - למכבי רשת עניפה של מרכזי בריאות אישה בהם ניתנים טיפולי פריון באיכות מעולה וללא תשלום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

מימי
    01/09/2008

אני הייתי בדיוק כמוך הזריקות ממש לא נוראות ואת צריכה לקחת הכל בסבבה כשיש מטרה כל האמצעים לה קדושים את צריכה לבקש מהרופא שלך שיגיש אותך לוועדה והוא חייב לעשות את זה כי לפי מה שאת מספרת אין סיכוי בגלל בעלך אני לא מבינה למה בזבזת שבע שנים ללא שום מעשה כי סה"כ הזמן רודף אותנו.סה"כ כל הטיפול דרך הקופ"ח עם בתרופות יעלה לך בסביבות 1200 ש"ח זה לא בשמיים בכלל זה בדיחה.חוץ מזה אין מחיר לילד ועלייך לעשות הכל ומהר ומספיק עם השטיות האלה של פחד וייאוש את בת 32 עלייך לקבל את מצבך וליפעול בהתאם.........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לכולם על התגובות!

יעל
    02/09/2008

אני מודה על התייחסותך, לגבי הטיפולים, יש לי מסמכים משנת 2003 כשאז התחלתי לעשות בדיקות ככה שבעצם עשיתי בדיקות לוודא שהכל בסדר איתי אבל את בעלי לא קחתי בחשבון כי לא היה לי ניסיון. יום אחד הוא הגיע לרופא מנתח והוא המליץ ישר על ניתוח וריקוצלה אחרי סריקת אשכים. מאז יש שיפור אבל ממש לא משמעותי. אני מחוסרת כוחות נפשיים ובעקבות הטיפול המתמשך הכולל הורמונים, אני גם בתסבוכת ריגשית וההורמונים וגם מפחדת פחד מוות שאקבל סרטן שד. ויש סיכוי עקב הימצאות קבועה של הורמון האסטרוגן בגוף! אז תכלס אף אחד לא רץ להגיד לנו אבל יש סכנה ממשית לחיינו! והילד שאנחנו כל כך רוצות - יהיה זקוק לאמא!!! הרופאה שמטפלת בי אמרה שצריך 3 טיפולים מכל סוג של זריקה!!! כשגונל עושה לי קבוע ציסטות לא משנה באיזה כמות הוא מוזרק, ואף על פי זאת היא ממשיכה לתת לי אותו. אני בשבוע הבא הולכת להתייעצות אצל מומחה אעפ"י שהבנתי שגם עם IVF יש סיכוי לשנה של טיפולים ללא הצלחה! כך שמעתי ממקור שעובד תחת המומחה הספציפי הזה! אני לא יודעת מה לעשות! נחכה ונראה... סבלנות ואופטימיות כבר אין לי לצערי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיצור תהליכים

עדי
    02/09/2008

שלום לאחר שקראתי את "עינוי הנפש" שתארת ,וכיוון שאני גם הייתי בתהליך דומה אך קצר יותר , אחרי פעולת הזרעה אחת ביקשתי מהרופאה טיפול IVF וכיוון שהרופאה לא הסכימה והמליצה על עוד כמה סבבים של הזרעה ,אני פשוט לא הסכמתי לזה, ופשוט פניתי לאחד הפרופסורים שעובד עם אסותא ומכבי בצורה פרטית ביקור עלה בסביבות 1000 ש"ח(את מקבלת אחזר של 50% ממכבי מגן ) והפלא ופלא הוא תמך במידית בIVF כיוון והמורפולוגיה של בעלי 1% והוא פשוט קיצר תהליכים ,נתן את המסמכים וזה אושר ע"י הועדה בפחות מ 24 שעות , בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו