השפעת הזרע על איכות העובר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• השפעת הזרע על איכות העובר
    נורית
    01/09/2008

שלום רב, אני בת 41 מנסה להרות מזרע תורם . עברתי IVF אחד שבו נשאבו 7 ביציות , כולן הופרו ואיכות העוברים הייתה טובה בעת ההחזרה ואח"כ עברתי עוד 2 מחזורי החזרת מוקפאים שהופשרו ושרדו . לא הריתי בטיפול זה. לקראת הIVF השני החלפתי את תורם הזרע (בגלל שנגמרו המנות מהראשון), וכרגע אני אחרי החזרה לאחר ה IVF השני שבו נשאבו 9 ביציות , הופרו 7 ורק עובר אחד היה באיכות טובה מבחינת החלוקה . הוחזרו לי 3 עוברים , כאשר כאמור רק עובר אחד "יפה". השאלה שלי : האם יש קשר של איכות העובר לזרע ? כלומר , בפעם הקודמת איכות העוברים הייתה טובה אצל כולם ואילו הפעם , רק עובר אחד טוב.... וב2 הפעמים היה זרע שונה. אני מודעת שלגיל הביציות שלי יש תפקיד כבד בעניין , אך רציתי להבין עד כמה יש תפקיד לזרע בשלב זה של החלוקה הראשונית , 3-4 ימים , אני מקוה שאני בהיריון ברגעים אלו, אך במידה ולא , האם צריך לחשוב על החלפת תורם, כי יכול להיות שמשהו שם בהפרייה של הביצית שלי והזרע הספיציפי הזה לא עובד טוב? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת הזרע על איכות העובר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נורית שלום

פרופ' שחר קול
    02/09/2008

זרע תורם הוא זרע תקין שפוריותו הוכחה, לכן לא סביר לייחס לו התוצאה.
    "התאמה" בין זרע לביצית היא מיתוס חסר בסיס מדעי.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו