לד"ר ישי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לד"ר ישי
    לימונית
    09/09/2008

ד"ר ישי היקר והנפלא שלום, נורא קיוויתי היום להיכנס אליך, והתאכזבתי שבעצם לא שמעתי את חוות דעתך על הפרוטוקול ועל הבעיות שמייצרים החגים. האמת, נראה לי שרק לאחר שהגעתי הביתה נפל לי האסימון, שביוזמתה לא נפגשתי איתך. (נורא מעניין אותי לדעת האם בקשת ממנה לקבל אותי במקומך). אני שואלת, כי רק לאחר שהגעתי הביתה הבנתי שפיזרת לי רמזים עבים שלא הבנתי - שהדלת שלך פתוחה עבורי, אבל גם כך ננזפתי קשות על ידה שאם אין לי אמון אז אני לא יכולה להיות מטופלת ככה (אמרתי שהאמון שלי הוא בך). (נראה לי עכשיו שבעצם זו היתה יוזמתה לקבל אותי במקומך). בגדול, יצאתי לא בטוחה בדיוק כמו שבאתי, כי לא קיבלתי את ה-O.K שלך, שהוא זה שחשוב לי. האם יש לי דרך כלשהי לשלוח לך את הפרוטוקול שלי על מנת שתסתכל עליו מול לוח השנה? בגדול, יש התכוונות שהשאיבה תהיה ב-19/10 (יום א') וההחזרה תהיה ב-22/10 (יום ד' לאחר השבתון של שמחת תורה), כאשר את המנוגון אתחיל ב-9/10. אני רוצה לציין ולהזכיר שב-IVF הקודם לקחתי רק 7 ימים את המנוגון, ביו ה-8 דקא ואוביטרל, ביום ה-9 צום מחצולת, וביום ה-10 התבצעה השאיבה. (הפרוטוקול של המנוגון היה 3 ימים של 5 אמפ' וכל השאר של 3). בפרוטוקול הנוכחי, ביום השביעי למנוגון, כשאבוא לבדיקת מעקב ראשונה זה יהיה ב-15/10 (יום ד'), כך שגם אם הזקיקים יהיו כבר בשלים אז לא תהיה אפשרות לשאוב לי אותם ביום ו'. יש לציין בנוסף, שבפרוטוקול הנוכחי הגברנו את המנוגון (3 ימים של 6 אמפולות וכל השאר של 4 אמפ'). וזאת מכיוון שבפעם שעברה שאבו לי רק 2 ביציות. אמרתי לה שאני מאוד חוששת, מכיוון שקראתי שככל שהעוברים נמצאים יותר ימים במעבדה אז סיכוייהם לשרוד יורדים, ויוצא שבעצם ההחזרה תהיה לאחר 3 ימים. ננזפתי גם על כך שאני לא מבינה ושזה לא נכון שסיכוייהם של עוברים במעבדה לשרוד הולכים ויורדים ככל שעוברים יותר ימים. לסיום, ברצוני לדעת אם באמת כדאי לי לקחת את הסיכון הזה של התאריכים הבעייתיים שזה יצא, או לחכות, כאשר לא בטוח שגם בחודש הבא אקבל מחזור, ואז שוב, רק לאחר איחור - אקח דופסטון וכל העניין הזה יכול לצאת כבר לכיוון נובמבר-דצמבר, שזה נורא מאוחר מבחינתי? עוד שני נושאים חשובים, שבגלל כל האי נעימות שכחתי לשאול ולדבר עליהם: 1) שכחתי מתי לוקחים את הדקאפפטיל - האם בבוקר? (את המנוגון אני יודעת שאני צריכה לקחת אחרי הצהריים). 2) רציתי לדבר איתך גם בקשר לתרומה החדשה, לבחור ולשמוע מה שיש כרגע, מה עוד שבבה לא היתה, וכך גם איתה לא יכולתי להיפגש. בכל מקרה, אני מאוד מודה לך על היחס, ועל הרצון הטוב. בהמון המון המון הערכה לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ישי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום

ד''ר דוד ישי
    10/09/2008

אני מרגיש קצת לא נוח מזה שאנחנו מתעסקים בעניינים אישיים כל כך שלך. כאלה שאינם תורמים כלום לנשים האחרות ( שזה בעיני המטרה השניה של הפורומים למניהם ).
    ולעניין עצמו. מאחר שהמרפאה היתה די עמוסה, ואת באת ( על פי הזמנתי ) ללא תור. ומאחר שמיקה אמרה שאת מוזמנת לקבלת התוכנית, בקשתי ממנה שתתן לך את התוכנית ותרגיע אותך ואם עדיין לא תקבלי מידע שיספק אותך, תופני אלי. יתכן שהיא קצת גלשה.
    אין טעם להכנס לפרטים ולתאריכים שלא ניתן לצפות אותם מראש ( גם לא לפי המחזור הקודם )
    אנחנו נכנסים לחודש בעייתי קצת. אפשר לדחות את הטיפול, אבל הזמן כפי שאת מבינה, לא פועל לטובתך. הבטחתי , ואני חוזר ומבטיח שאעשה כל שניתן שהטיפול יצא לפועל ושתופק ממנו התוצאה הטובה ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

לימונית
    10/09/2008

ד"ר ישי, אני מבינה את האי נוחות שלך, ומודה לך על ההתייחסות. לא ענית לי בקשר לשאלות האחרונות : 1) מתי לוקחים את הדקאפפטיל? (בוקר, צהרים או ערב?). 2) לגבי תרומה חדשה שאני צריכה לבחור. 3) בכל זאת, אני מעוניינת לדעת מה קורה עם ביום השביעי למנוגון (שיוצא יום ד') מגלים שהזקיקים כבר גדולים דיים, האם פשוט לוקחים איזה דיכוי כדי שלא יתפתחו יותר? 4) רציתי לדעת משהו גם לגבי האוביטרל, ראיתי לפני מספר ימים תשובה לאחת הבנות, שלפיה בזמן האוביטרל הזקיקים ממשיכים לגדול - האם הבנתי נכון? כלומר שלא ברור לי דיו המונח "השראת ביציות". רציתי גם שוב לקבל מידע לגבי העניין של החזרת עוברים ביום ה-3 לשאיבה. האם באמת זה מקטין את סיכויי ההשרדות שלהם ביחס ליום השני לשאיבה? אודה מאוד לתשובתך, בהערכה רבה לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא התייחסותך ל"תוספת".

לימונית
    11/09/2008

ד"ר ישי היקר, אנא התייחס בבקשה לשאלות הממוקדות שב"תוספת". (גם לשאלה האחרונה של החזרת עוברים ביום ה-3 לשאיבה לעומת היום ה-2). בתודה מראש, לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לימונית

ד''ר דוד ישי
    12/09/2008

אין חשיבות לשעת לקיחת הדקפפטיל
    באחת הפעמים שתבואי ליחידה במהלך הטיפול הבא, נטפל ( בעזרת בבה )בעניין בחירת הזרע.
    הדיכוי הוא חלק אורגני מהטיפול שאת מקבלת, מה שמאפשר לנו מרווח של כמה ימים לגבי יום השאיבה. אם יש צורך, עושים שאיבה גם ביום שישי.
    עם השפעת האוביטרל משלימה הביצית את תהליך ההבשלה ובזה נעצר התהליך. אין משמעות לשאלה האם הזקיק גדל עוד מעט או לא.
    במעבר בין היום השני ליום השלישי, מפסיקים העוברים הלא תקינים את התפתחותם ונשארים פחות עוברים אבל הם דוקא אלה בעלי הסיכויים הטובים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

לימונית
    12/09/2008

לד"ר ישי היקר ערב טוב, ראשית, תודה על תשובתך. שנית, הרגעת אותי שבמידת הצורך תהיה שאיבה ביום ו'. לגבי מה שכתבת על ההבדל בין החזרת העוברים ביום השני או השלישי, אז סביר להניח שאם יש מעט (ובפעם הקודמת היו לי רק 2 ביציות ומהם שני עוברים) אז אני מבינה שהסיכויים הולכים ופוחתים, יחד עם זאת, אני מבינה שגורם הזמן כאן לגבי החודש הזה הוא משמעותי עבורי, כמו שכתבת לי, ולכן אלך על הטיפול הזה. אני רק לא בטוחה שהבנתי לגבי עניין הדקא - האם אני לא אמורה לקחת אותו בבוקר ואת המנוגון בערב? (זכור לי במעורפל משהו כזה מהפעם שעברה) או שאת שניהם ביחד? והאם זה צריך להילקח בשעה קבועה (הדקא). כמו כן, הימים בהם אבקר בפעמים הבאות, על פי הפרוטוקול - יהיו ימי ד'. האם בבה עובדת ביום זה? או שכדאי לי לנסות ולתאם איתה בטלפון? בתודה ובהערכה ושבת שלום לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

ד''ר דוד ישי
    12/09/2008

כמו שאמרתי אין חשיבות רפואית לשעת לקיחת הדקפפטיל. בכל זאת יש שיקולים אחרים ולכן אני ממליץ שתפעלי בהתאם להנחיית האחיות.
    בבה נמצאת בימי ד'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לימונית
    12/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו