מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות עם הריריתשמחה11/09/2008
שלום רב. עברתי טיפול הפריה אחד שנכשל.אז לקחתי אסטרופם ונרות לתמיכה. יש לי קפואים ועל כן נתנו לי אסטרופם בשבועיים האחרונים על מנת להחזיר את העוברים. באולטראסאונד הראשון רירית הרחם הייתה 7.5,בשני 7 ובשלישית ,אתמול 6.5! חלה נסיגה ברירית במקום עליה! אני כל כך מופתעת,כי בכל חיי [ואני שנה + במעכבים] לא הייתה לי בעיה עם עובי רירית והייתי מייצרת עבה לבד,ללא תרופות...! דיברתי עם רופא מהמחלקה והוא אמר שאני כנראה לא מגיבה לאסטרופם טוב,עד כדי נסיגה! האם שמעת על תופעה כזו? למה כל הניסים והנפלאות קורים לי?! אמרו לי לקחת אחד בבוקר דרך הפה ואחד בערב דרך הנרתיק ולבוא יום ראשון.אם היא לא גדלה,אז פשוט להפסיק וטיפול הבא יהיה טבעי ללא אסטרופם,כדי שאייצר לבד את הרירית. שאלותי: 1.האם נתקלת בתופעה כמוני? 2.האם יש סיכוי שיום ראשון זה יגדל פתאום? מה המינימום להחזרה? 3.האם לעשות הפריה תוך תהליך טבעי של הגוף ללא כדורים ,זה טוב? זה אותם סיכויים? כי הרי עם האסטרופם הרירית [אמורה בכל אופן] להיות גדולה יותר מהטבעי. 4.אם בתהליך הטבעי הרירית לא תגדל מספיק להפריה [בדרך כלל יצרתי בשיא רירית 9.1,טבעי] יש כדור אחר שנחליף אסטרופם? אם לא,מה יהיה? 5.היום אני ביום ה-16 מקבלת המחזור האחרון.גם כך,לא מאוחר מדי להחזרה?..[רק יום ראשון תהיה הבדיקה שתקבע אם תהיה החזרה] תודה וסליחה על אורך המכתב.אני נורא מתוסכלת שאין לי ולבעלי שום בעיה ממשית והכל כל כך מסובך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלי שלום
פרופ' שחר קול11/09/2008רירית מצטמקת אינה תופעה שכיחה.
האם הבדקות בוצעו ע"י אותו בודק(ת)?
אם הרירית במחזורים טבעיים היתה 9 ממ אין כל בעיה לבסס מחזור הפשרה על הרירית הטבעית שלך.
התוצאות דומות. אין שום יתרון להכנה תרופתית מעבר לנוחות שיש בכך מבחינת תוכנית העבודה של היחידה.
אם יש ספק לגבי הרירית עדיף לבטל הניסיון הנוכחי, וליצור רירית חדשה, טובה יותר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
שמחה11/09/2008האם יש סיכוי שהרירית תעלה עד יום ראשון שאני יעשה את הבדיקה? היום אני ביום ה-15 לטיפול באסטרופם [עד לפני יומיים 3 כדורים ליום,מלפני יומיים כדור בבוקר דרך הפה,ואחד בערב דרך הנרתיק]? מה הסיכוי לאור מה שסיפרתי קודם? ושאלה נוספת-האם מתרחש ביוץ טבעי עם האסטרופם? [יכול להיות שאלה ימים חשובים..אז חשוב לי לדעת]. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול12/09/2008מסלול של התכווצות הרירית ובהמשך התעבותה מחדש אינו ארוע שכיח, אם בכלל.
הפיזיולוגיה של הרירית לא עובדת כך. לכן קשה מאוד להעריך הסיכוי להשגת רירית תקינה והריון.
כמובן שאין נזק במדידה חוזרת ביום א.
לגבי ביוץ טבעי - ברוב המקרים (90% + ) אין ביוץ טבעי במקביל לטיפול באסטרופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)