בעיות עם הרירית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בעיות עם הרירית
    שמחה
    11/09/2008

שלום רב. עברתי טיפול הפריה אחד שנכשל.אז לקחתי אסטרופם ונרות לתמיכה. יש לי קפואים ועל כן נתנו לי אסטרופם בשבועיים האחרונים על מנת להחזיר את העוברים. באולטראסאונד הראשון רירית הרחם הייתה 7.5,בשני 7 ובשלישית ,אתמול 6.5! חלה נסיגה ברירית במקום עליה! אני כל כך מופתעת,כי בכל חיי [ואני שנה + במעכבים] לא הייתה לי בעיה עם עובי רירית והייתי מייצרת עבה לבד,ללא תרופות...! דיברתי עם רופא מהמחלקה והוא אמר שאני כנראה לא מגיבה לאסטרופם טוב,עד כדי נסיגה! האם שמעת על תופעה כזו? למה כל הניסים והנפלאות קורים לי?! אמרו לי לקחת אחד בבוקר דרך הפה ואחד בערב דרך הנרתיק ולבוא יום ראשון.אם היא לא גדלה,אז פשוט להפסיק וטיפול הבא יהיה טבעי ללא אסטרופם,כדי שאייצר לבד את הרירית. שאלותי: 1.האם נתקלת בתופעה כמוני? 2.האם יש סיכוי שיום ראשון זה יגדל פתאום? מה המינימום להחזרה? 3.האם לעשות הפריה תוך תהליך טבעי של הגוף ללא כדורים ,זה טוב? זה אותם סיכויים? כי הרי עם האסטרופם הרירית [אמורה בכל אופן] להיות גדולה יותר מהטבעי. 4.אם בתהליך הטבעי הרירית לא תגדל מספיק להפריה [בדרך כלל יצרתי בשיא רירית 9.1,טבעי] יש כדור אחר שנחליף אסטרופם? אם לא,מה יהיה? 5.היום אני ביום ה-16 מקבלת המחזור האחרון.גם כך,לא מאוחר מדי להחזרה?..[רק יום ראשון תהיה הבדיקה שתקבע אם תהיה החזרה] תודה וסליחה על אורך המכתב.אני נורא מתוסכלת שאין לי ולבעלי שום בעיה ממשית והכל כל כך מסובך!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם הרירית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעלי שלום

פרופ' שחר קול
    11/09/2008

רירית מצטמקת אינה תופעה שכיחה.
    האם הבדקות בוצעו ע"י אותו בודק(ת)?
    אם הרירית במחזורים טבעיים היתה 9 ממ אין כל בעיה לבסס מחזור הפשרה על הרירית הטבעית שלך.
    התוצאות דומות. אין שום יתרון להכנה תרופתית מעבר לנוחות שיש בכך מבחינת תוכנית העבודה של היחידה.
    אם יש ספק לגבי הרירית עדיף לבטל הניסיון הנוכחי, וליצור רירית חדשה, טובה יותר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

שמחה
    11/09/2008

האם יש סיכוי שהרירית תעלה עד יום ראשון שאני יעשה את הבדיקה? היום אני ביום ה-15 לטיפול באסטרופם [עד לפני יומיים 3 כדורים ליום,מלפני יומיים כדור בבוקר דרך הפה,ואחד בערב דרך הנרתיק]? מה הסיכוי לאור מה שסיפרתי קודם? ושאלה נוספת-האם מתרחש ביוץ טבעי עם האסטרופם? [יכול להיות שאלה ימים חשובים..אז חשוב לי לדעת]. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    12/09/2008

מסלול של התכווצות הרירית ובהמשך התעבותה מחדש אינו ארוע שכיח, אם בכלל.
    הפיזיולוגיה של הרירית לא עובדת כך. לכן קשה מאוד להעריך הסיכוי להשגת רירית תקינה והריון.
    כמובן שאין נזק במדידה חוזרת ביום א.
    לגבי ביוץ טבעי - ברוב המקרים (90% + ) אין ביוץ טבעי במקביל לטיפול באסטרופם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו