ברזל בהריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ברזל בהריון
    גלית
    13/09/2008

הנני נמצאת בשבוע החמישי להריון לאחר IVF ,אנמיה קלה-קראתי במאמר של רופא מהכללית כי מומלץ לקחת כדורי ברזל מהשבוע ה14 בלבד ולפני כן לבנות שרמת ההמוגלובין שלהן קטנה מ11 מאחר והברזל מדלל את הדם ובשלבים הראשונים הדם צריך להיות סמיך בהגיעו לרירית הרחם ,שאלתי היא האם זו המלצה מוכרת? ההמוגלובין שלי הוא 11.5 ואני נוטלת ברזל עוד מתקופת הטיפול וההחזרה, האם אתה מסכים עם ההמלצה שהזכרתי לעיל , במידה ולא האם מותר להמשיך לקחת כדורי ברזל מסוג סלווה פה ?או שיש להתאים להריון כדורי ברזל מסוג אחר(בדף ההסבר של כדורי סלווה פה רשום שאין לקחת בהריון ללא התייעצות עם רופא?מניסיונך מה אתה ממליץ?? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום חסוי

ד''ר דוד ישי
    13/09/2008

לשאלה האם ההריון טבעי או מ IVF, אין קשר. בעיקרון, מאחר שהדרישה לברזל נמוכה בשליש הראשון של ההריון, ומאחר שהברזל הוא תכשיר שנספג לא טוב ולכן עלול להחמיר את התופעות של תחילת ההריון ( בחילות, הקאות , כאבי בטן ) אני נוהג ( פרט למצבים חריגים ) להתחיל בברזל רק בשליש השני של ההריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו