מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אליכן בנות הפורום...שלומית18/09/2008
אני פונה אליכן בנות הפורום . עברו 9 ימים מההחזרה, מחזור טיפול ראשון. לצערי לא שרדו עוברים להקפאה. התחושה הפנימית שלי הינה שלילית. אני כל יום קוראת את מגוון השאלות הנשאלות ומבינה כי כל כך הרבה תשובות שליליות מתקבלות. מאיפה הכוח להמשיך, ולא להתייאש, ולא לצלול לדכאון? מאיפה הכוח ללכת לעבודה ולהעמיד פנים שהכל כשורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת עידוד
דליה18/09/2008היי מקווה לטוב מי כמוני יודעת עד כמה "התחושות הפנימיות" מנהלות אותנו בתקופה זו.... ערנות ודריכות לכל מיחוש/ כאב/לחץ באזור האגן / השדיים.... אנחנו עוסקות בניחושים תמידיים ומוכנות להאמין בכל דבר ולו כדי לדעת מה קורה איתנו. יש שיודעות להתנהל טוב יותר במצבי אי וודאות ולחץ ויש שפחות.... כולם אומרים "תשימי את זה בצד, אל תחשבי על זה" אבל אנחנו יודעות שזה בלתי אפשרי זה מלווה אותנו כל דקה, בין אם בשבועיים של הטיפולים לפני ההחזרות, בין אם בשבועיים שאחרי ולעיתים זה לא מסתיים בזה.... במקרה שלי למשל (אחרי הרבה נסיונות) יש הריון אבל...הבטא עולה..אבל גבולי, ...יש שק הריון...אבל קטן...יש שק חלמון...אבל אין דופק...וצריך להמשיך ולקחת תמיכה ולחכות ...למרות שהסיכוי קלוש.. ואני כבר בשבוע שביעי ועדין בעלטה....בקיצור לא חגיגה. ולצד כל זה החיים ממשיכים, עבודה, משפחה, (במקרה שלי ילדה קטנה בת 3 שצריך לטפל בה ולהעמיד פנים ששום דבר לא מתרחש...שחלילה לא תחוש משבר או קושי)...... יש פה 2 רופאים מדהימים, שדווקא קור הרוח שלהם, המקצועיות והעינייניות והיכולת שלא להכנס לספקולציות שמבוססות על התחושות שלנו (שמסתבר שאין להן כל משמעות עניינית) הם אלה שעוזרים להתפקס ולהמשיך הלאה. העובדה שיש פה נשים (כולל אותי) שמנסות מזה זמן רב להרות , לא מעידה כלום עלייך אישית ויכול להיות (למרות התחושות שלך) שממש ברגעים אלה מתפתח עובר ברחמך . וגם אם תגלי שלא.....אני יכולה רק לומר, מניסיון, שהילדונת שמחכה לי בבית (במקרה שלה הריתי בקלות) האור והשמחה שהיא מביאה לחיי שווים הרבה נסיונות... ויחד עם זאת, עולות לאחרונה מחשבות של "לא בכל מחיר"...וחשוב דווקא בפורום כזה לומר שיש מקום ולגיטימציה למחשבות כאלה וגם להחלטה לוותר. במדינה שבה ההורות מקודשת ומעודדים נשים לפעמים למחוק את זהותן האישית ואת חייהן ולעשות הכל כדי להכנס להריון...חשוב לתת לגיטימציה גם לאמירה של "לא בכל מחיר" ואם ארגיש שמחיר הבריאות הפיזית ו /או הנפשית שלי יקר מדי....אני מקווה שאדע לוותר. אני יודעת שיש קבוצות תמיכה לנשים בטיפולי פוריות , אחת מהן, בחיפה, מנוהלת ע"י רונית שהיא אחות קופ"ח מכבי, ואשה מקסימה. בטח מנוהלות קבוצות נוספות בארץ ואולי כדאי שתצטרפי לאחת מהן. (אם כי מאחלת לך שעוד יומיים תגלי שאינך זקוקה להן) תבחני גם את האפשרות לשתף כמה אנשים בסביבה הקרובה ואפילו במקום העבודה....עד כמה שהנושא אישי ופרטי לפעמים תגלי כמה שיתוף של קולגות ואפילו מנהלים מקל ועד כמה אנשים מגלים גמישות והבנה לצרכים שלך. תקחי מדי פעם יום חופש, תפנקי את עצמך ובסופו של דבר זה תלוי רק ברצון שלך. אם תרצי מאוד זה יקרה. הטכנולוגיה היום, בעיקר בישראל, כל כך מתקדמת ולכל בעיה יש פתרון....רק הרבה סבלנות ונשימות עמוקות וארוכות... בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדליה תודה
שלומית05/10/2008כל כך עזרת לי ... תודה קיבלתי תשובה חיובית ויש לי U.S ראשון ביום ג' 07/10/08... אני הרבה יותר אופטימית. אני מקווה אצלך הכל הסתדר לטובה. שתהה שנה טובה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה לכולן!! שנה פוריה!!
יעל05/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)