האם לפנות לתרומת ביצית ?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם לפנות לתרומת ביצית ?
    טלי
    26/09/2008

בת 38 נשואה שנתיים. לבעלי זרע חלש .עברתי 2 טיפולי ivf באמצעות הורמונים . מתוך 18 ביציות שנשאבו בכל טיפול הופרו רק 2 עוברים כל פעם. העוברים הגיעו לגודל 4 תאים ו-5% שברים וחלקם 4 תאים ו-10% שברים ביום השלישי (כמו שידוע לי זה אמור להתפתח ל-8 תאים). בעקבות תופאות לואי חזקות מאוד מההורמונים (השמנה , גירוד, בצקות, אודם כללי ) החלטתי לנסות טיפול הפרייה ללא הורמונים כמעט , על בסיס הביוץ הטבעי. נעשתה שאיבה של ביצית אחת טבעית אולם היא לא הוחזרה לרחם משום שחלוקת התאים הייתה לא טובה. בדוח מעבדה מצויין 3pn 1pb כמו כן הביולוגית רשמה "ללא שינוי ב-pvsapca ,מגורגר מעט ,לא הוציאה pb, אפשרי שמבחינת ציטופ' נראית בוגרת . עלי לציין שיש לי TSH נמוך וכל הבדיקות ההורמונליות תקינות . והשאלה שלי היא: האם בטיפול עם הורמונים (שהניב 2 עוברים) יש לי סיכוי ? האם יש הבדל בין 2 סוגי הטיפול ולכן ההבדל בתוצאות ? האם עלי לא לבזבז זמן וללכת לתרומת ביצית (שזה אקט קשה מאוד עבורי). האם עוברים עם חלוקה ל-4 תאים ביום השלישי הפכו לתינוקות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לפנות לתרומת ביצית ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אינפורמציה נוספת

טלי
    27/09/2008

ב-2 ההפריות הראשונות שהניבו עוברים , ההפריה הייתה במיקרומניפולציה. איך יתכן שעם הורמונים נוצרו 2 עוברים כל פעם, ובהפריה טבעית , לא נוצר עובר עם חלוקה טובה, פתאום יש הערות כגון מה שכונה "מעט גרגור" שוב: האם בטיפול הורמונלי נוכל להשיג עוברים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי שלום

פרופ' שחר קול
    27/09/2008

מציע להמשיך בטיפול הפריה שיגרתי (עם גירוי שחלות).
    מכיוןן שאחוז ההפריות נמוך יחסית, טיפול רגיל עדיף על טיפול "טבעי".
    לדעתי, מוקדם מאוד להחליט על תרומת ביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוברים בני 4 תאים ו5% שברים(

טלי
    27/09/2008

האם עוברים בחלוקה של 4 תאים ו5% שברים יכולים להתשרש ולההפך בבבוא מן הימים לתינוקות ,קרי ילודה בריאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוודאי!!

פרופ' שחר קול
    28/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו