שאלה מטרידה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה מטרידה
    נירית
    30/09/2008

אני בת 40, אמא לילד בן 13 מהריון ספונטני. התחלתי טיפולי IVF לאחר שתי הזרעות שלא צלחו. נשאבו 6 ביציות שהופרו כולן בהצלחה. נאמר לי שישנם 6 עוברים יפים. כעבור 72 שעות הוחזרו שני עוברים (7 תאים ו 8 תאים). כששאלתי לגבי 4 הנותרים נאמר לי שאם יגיעו לשלב הבלסטוציסט יוקפאו ועל כך יודיעו לי. אתמול, 12 ימים לאחר ההחזרה ביצעתי בדיקת דם שהיתה שלילית. שלוש שאלות מטרידות אותי: 1. מה הסיבות האפשריות לאי הצלחת הטיפול? 2. אם העוברים נראו כל כך יפים כפי שנאמר לי מדוע שלא יגיעו לשלב הבלסטוציסט? 3. תוך כמה זמן התאים מגיעים לשלב הבלסטוציסט? אשמח לקבל תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מטרידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נירית שלום

פרופ' שחר קול
    30/09/2008

1. אנו לא ממש יודעים. יש לזכור כי רוב מוחלט של העוברים הנוצרים ב - IVF אינם תקינים, גם אלו שנראים מצוין במעבדה ומקבלים ציון מורפולוגי הגבוה ביותר הקיים.
    2. מאותה סיבה לא כל עובר יפה יגיע לשלב הבלסט.
    3. בלסט רואים 5 - 6 ימים לאחר השאיבה.
    בשורה התחתונה - מכיוון שהיו 6 ביציות והתקבלו עוברים יש לך סיכוי טוב להרות בהמשך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו