גלולות ופוריות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גלולות ופוריות
    מירה
    08/10/2008

שלום רב, בעקבות כאבים כרוניים באזור האגן והמפשעה שאולי קשורים לׁPMDDהתחלתי לטול גלולות (יסמין). רופא אחד (מוסמך ואמין ביותר!) הזהיר אותי מפורשות כי נטילת גלולות בגילי (40 ללא ילדים) יכולה לפגוע בפוריות בכך שהן מפרות את המאזן ההורמונלי וכי בתום השימוש בהן, יתכן שהמאזן לא יחזור לקדמותו מה שלא יאפשר כניסה להריון או שתהליך חזרת האיזון ההורמונלי הדרוש להריון יתעכב ובגילי עיכוב כזה משמעותי (זאת בשונה מנשים צעירות שעכוב כזה עדיין לא ימנע מהם הריון עתידי). מאידך רופא אחר, (אף הוא מוסמך ואמין)) אמר לי כי אין שום בעיה וכי תוך חודש מהפסקה בשימוש בגלולות המערכת מתאזנת, (אגב, עד כה סברתי כי זה אורך כחצי שנה). רק התחלתי לטול את הגלולות אך איני יכולה להתעלם מאזהרותיו של אותו רופא (שאני מדגישה - מאוד איכפתי ומסור ולא היה מזהיר אותי ללא בסיס). אני מאוד חוששת לאור שתי הגישות הסותרות הללו - איני רוצה לגרום לי נזק בלתי הפיך בפוטנציאל הפוריות. היכן האמת? ושאלה נוספת: האם שובו של מחזור חודשי בתום השימוש בגלולות הוא אינדיקציה מספקת לחזרתה של המערכת לתפקוד או שעל מנת לוודא שיתרחש ביוץ מומלץ גם לבצע בדיקות דם? תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ופוריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מירה שלום

פרופ' שחר קול
    08/10/2008

אני סבור כי הרופא השני צודק.
    גלולות מכילות מרכיבים סטרואידליים המסולקים מהגוף בתוך יומיים שלושה לאחר סיום הנטילה. לכן אין סיבה פרמקולוגית לחשש מהשפעות לטווח ארוך על מה שמכונה "איזון הורמונאלי" (לא ברור לי מה זה).
    הנזק הכבד ביותר הניגרם לפוטנציאל הפוריות מקורו בגיל האישה. זהו נזק שאינו הפיך, ואין לו תקנה. פוטנציאל הפוריות יורד בחדות לאחר גיל 35, ולמעשה מתאפס לקראת גיל 44 - 45. שימוש בגלולות נגד הריון אינו מונע את הירידה הזו, ואינו מאיץ אותה.
    גיל האישה הוא הפרמטר העיקרי בניבוי היכולת להרות, ולהביא את ההריון לסיום מוצלח (ילד בריא בבית).
    מחזור סדיר מרמז על ביוץ סדיר, ביוץ סדיר אינו מהווה עדות ליכולת הפריון, בעיקר לנשים מבוגרות יחסית (ראי לעיל).
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו