פליקזונס בטיפולים והריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פליקזונס בטיפולים והריון
    לימונית
    19/10/2008

ד"ר שלום רב, אני נוטלת באופן קבוע פליקסונז (או את התחליף 'אלגרו'), בתרסיס לאף. זו תרופה מסוג הקורטיקוסטרואידים. היום אני יום לפני השאיבה. נטלתי אותה במהלך כל הזריקות. אתמול, נראה לי שחל בלבול אצלי, ונטלתי מנת יתר. בבירור שעשיתי פתאום, עקב איזשהם תחושות פיזיות, גיליתי שבניסויה על בעלי חיים, היא הראתה פגמים בעוברים. לעומת זאת, מצוין שאין ניסיון על נשים בהיריון. ברצוני לדעת עד כמה יכול להיות שעשיתי כבר נזק? (במיוחד במינון היתר של אתמול)? והאם אתם מציעים לי להימנע ממנה, למרות שיש לי בעיה קשה מאוד בלעדיה (עקב נזלת אלרגית וריריות אף מעובות). בתודה מראש, לימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פליקזונס בטיפולים והריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימונית שלום

פרופ' שחר קול
    19/10/2008

לא ניגרם כל נזק להריון, שכן עדיין לא הוחזרו עוברים לרחם...
    לגבי ההמשך - עדיף יעוץ טרטולוגי מסודר כדי להעריך הסיכון הכרוך בנטילת התרופה במהלך הריון.
    בשורה התחתונה, ומכיוון שאין ניסיון על נשים בהריון, ההחלטה האם להמשיך בטיפול או לא תהיה שלך בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר קול

לימונית
    19/10/2008

לד"ר קול ראשית, תודה על תשובתך המהירה. לפי תשובתך הבנתי שכל עוד מדובר רק בביציות ולא בעוברים, אין זה אומר שהן נפגעו. האם נכון? בכל מקרה אני מודה לך מאוד על שירותך האדיב כאן בפורום. אשמח לקבל מידע לאן ניתן לפנות כדי להתייעץ בעינייני תרופות. בהמון תודה, לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    20/10/2008

יעוץ טרטולוגי ניתן ע"י בתי חולים, כגון הדסה, אסף הרופא, שיבא ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו