מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם להזריק אוביטרל? דחוף...שרון23/10/2008
שלום רב, התייעצות חשובה: פוליציסטית ללא ביוץ לאחר הפסקת הגלולות, וכתוצאה מכך + בעיית זרע קלה - תחילת טיפולים והגעה ל-IVF, כאשר החזרת מוקפאים מהשאיבה הראשונה הביאה לי את הילדון הקטן שלי לפני שנה. עכשיו מתחילים לחשוב על הילד השני, ורוצים לראות מה הדרך הכי נכונה לעשות את זה. בגלל כאבים שהיו לי בצד שמאל, נשלחתי לעשות אולטרסאונד, שם גילו זקיק בגודל 15 מ"מ, מבלי שלקחתי כל תרופה (זה היה תוך כדי הנקה, של פעם אחת ביום). מייד הפסקתי את ההנקה והמשכנו לעקוב אחר הזקיק, שגדל מאוד לאט והגיע לגודל של 16X17 מ"מ. בהוראת רופא הפוריות הזרקתי אוביטרל ועשינו הזרעה. בדיקת פרוגסטרון שנעשתה מוקדם מדי בגלל אילוצים שונים (3 ימים אחרי ההזרעה, 5 אחרי ההזרקה) הראתה פרוגסטרון גבולי של 7.1 ו-E2 של 1200, כנראה "בזכות" האוביטרל. ההזרעה לא הצליחה ומהר מאוד, כ-8 ימים אחרי ההזרעה, קיבלתי מחזור. אתמול, ביום ה-11 למחזור, נצפה באותה שחלה זקיק בגודל 20X14, שוב מבלי כל טיפול. נראה לי לא הגיוני גם יחסית ל-E2 הנמוך (245) וגם לאור היום המוקדם של המחזור, וגם לאור הרירית הדקה (כ-5 מ"מ). ב-CT שעשיתי לפני כ-10 ימים (בגלל אותם כאבים בצד שמאל) התגלתה ציסטה בגודל 3 ס"מ בשחלה הימנית. האם יכול להיות שבאולטרסאונד רואים כל פעם את אותה ציסטה ובכלל אין ביוץ למרות האוביטרל? כי זה מה שנראה לי לאור כל הממצאים.. לא הייתי רוצה לעשות סתם זריקת אוביטרל, כשבכלל אין לי זקיק שמבייץ. אשמח לשמוע את דעתך בעניין, כי מחר אני אמורה להזריק, ונראה לי שממש אין טעם. ואגב- ב-CT נמצא "ורידים מורחבים ומפותלים באגן הקטן, כולל וריד שחלתי בולט משמאל" - היכן שיש לי כאבים. האם הגודש הורידי הזה הוא המקור לכאבים? יש מה לעשות? האם יכול להיות בכלל שהוא נגרם כתוצאה מכך שהייתי במחזור? מצטערת על כמות השאלות, אני פשוט כבר מאוד מבולבלת מכל עניין השחלות שלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול24/10/2008אוביטרל לא יגרום לנזק, גם אם לא ישיג ביוץ.
לא סביר כי בדיקת א.ס. לא תזהה ציסטה בקוטר 3 סמ' בשחלה.
הגודש הוורידי - תופעה מוכרת לאחר הריון ולידה. לא אמור לגרום לכאב.
באופן כללי - המצב ההורמונאלי שלך אינו ברור. יש מקום למעקב ביוץ צמוד. אם לא יתועד ביוץ תקין, יש מקום לטיפול.
בשורה התחתונה - הסיכוי להריון נוסף - מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דובים ולא יער..
שואלת25/10/2008מסתבר שההרגשה שלי היתה נכונה. הזקיק לא היה זקיק שמבייץ, אם בכלל הוא היה זקיק.. עשיתי אתמול בדיקות דם וההורמונים ירדו לגמרי (E2 = 184, P=1). לא עשיתי אולטרסאונד אז אני לא יודעת מה עלה בגורל הרירית, אבל אני ממש לא מבינה מה יש לי שם בשחלה ימין, ואיך זה שרירית מתעבה כשיש ירידה של האסטרוגן. יש לך השערה מה קורה לי בגוף? הורמונים שלא עולים, זקיק בגודל מטורף שמתכווץ, ורירית שמתעבה? מה יכול להסביר את זה? האם בעיות בתפקודי בלוטת התריס יכולים להסביר את כל זה (התחלתי לפני כחודש טיפול באלטרוקסין עקב תת פעילות). אשמח לתשובה, כי שום דבר לא מסתדר לי (מזכירה - פוליציסטית, אבל עם ערכי אסטרוגן נמוכים כל הזמן). תודה, שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון שלום
פרופ' שחר קול26/10/2008כנראה מדובר על ממצא ציסטי, ולא זקיק.
בהנחה שתפקודי התריס מאוזנים, אלטרוקסין לא מסביר הארועים.
הערכה מלאה מחייבת מידע מלא על כל הברור, פרופיל הורמונאלי בסיסי, ופרטים נוספים.
מניסיוני, המונח "פוליציסטית" נמצא בשימוש יתר, ולא באופן מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)