תסביב טפולה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תסביב טפולה
    שלומית
    27/10/2008

שלום, אני לאחר מחזור טיפול אחד של IVF , בעקבות בעית זרע. שאיבה ב- 07/09/08 והחזרה ב- 09/09/08. נקלטו שני העוברים שהוחזרו. יש לי ציסטות בעקבות הטיפול בגודל של כ- 4 ס"מ בשתי השחלות. בשבת (18/10/08) חוויתי תסביב טפולה בצד שמאל ועברתי לפרוסקופיה. הכל עבר בהצלחה, הטפולה חזרה למקומה ללא גרימת נזק וההריון נשמר. שאלותי הן : 1. מה הסיכוי שזה יקרה שוב במהלך ההריון? כבר מכל כאב אני נכנסת ללחץ. 2. מה הסיכוי לנזק לעוברים בעקבות ההרדמה ומשכחי הכאבי שנתנו לי? 3. האם יש סיכון מוגבר להפלה (נתנו לי זריקת פרוגסטרון ואני אמשיך לקחת אנדומטרין עד שבוע 11)? 4. האם בהריון ובטיפול הבאים הסיכון לתסביב נוסף גדל? 5. חשבתי בפעם הבאה לנסות מחזור טיפול טבעי, בכדי לא לסבול כמו שסבלתי במחזור הטיפול הנוכחי (גם לאחר מחזור טיפול נשאבו 8 ועדיין לא שרדו יותר מה-2 שהוחזרו, אז אני לא מבינה למה לסבול ...)? תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסביב טפולה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסביב

פרופ' שחר קול
    27/10/2008

1. סיכוי קטן.
    2. אפסי.
    3. לא
    4. לא
    5. סיכויי ההריון במחזור טבעי נמוכים משמעותית לעומת מחזור גירוי שחלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור טיפול טבעי

שלומית
    27/10/2008

5. נמוכים כיוון שיש פחות ביציות? או כי הרחם פחות מוכן לקליטה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    27/10/2008

פחותביציות, בלי קשר לרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסביב המשך

שלומית
    29/10/2008

בהמשך לנושא : יש לי כאבים קלים בצד שבו היה תסביב, וכאבים כמו כאבי מחזור קלים (לא חדש מאז השאיבה). האם זה תקין... הכאב אכן נסבל פשוט אני לא יודעת אם זה נורמלי שיש כאבים שכאלו. צואר הרחם שלי נמדד ב- 12/10 ונמצא תקין (קצת מעל 4), והעוברים הגיעו לכ- 2.4 ס"מ. אני פשוט לא רוצה סתם לרוץ לרופא על כל שטות שנורמלית... מה דעתך? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    29/10/2008

כאב קל מאוד שכיח במהלך ההריון, לרוב עקב גדילת הרחם.
    מצד שני...תמיד עלול להיות מקור אחר, או סיבה אחרת לכאב.
    קשה לדעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו